Reikia tiesiog supjaustyti norimą kiekį obuolių - sūriams labiausiai tinkami yra antaniniai obuoliai. Galima lupti, galima nelupti, ir nelupti gerai suverda, be to - sveikiau ir geriau „sukimba“. Galima įspausti citrinos sulčių, paskaninti cinamonu.

Po to reikia užpilti cukrumi - apie 5 kg obuolių - apie 1 kg cukraus (aš pilu mažiau) ir palaikyti per naktį, kad išsiskirtų sultys.

Kitą dieną gautas sultis nusunkti ir kaitinti kol išgaruos vanduo ir jų liks 1/3. Tada supilti nusunktus obuolius ir virti, kol pasidarys visai tiršta, perbraukus šaukštu, nesukris.

Norint kad sūris būtų margas, dalis obuolių sudedama prieš baigiant virti.

Sukrėsti į drėgną sūrmaišį, paslėgti, ar tiesiog į indelius, išklotus kepimo popieriumi.

Džiovinti, laikyti sausoje vietoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)