Reikia tiesiog supjaustyti norimą kiekį obuolių - sūriams labiausiai tinkami yra antaniniai obuoliai. Galima lupti, galima nelupti, ir nelupti gerai suverda, be to - sveikiau ir geriau „sukimba“. Galima įspausti citrinos sulčių, paskaninti cinamonu.
Po to reikia užpilti cukrumi - apie 5 kg obuolių - apie 1 kg cukraus (aš pilu mažiau) ir palaikyti per naktį, kad išsiskirtų sultys.
Kitą dieną gautas sultis nusunkti ir kaitinti kol išgaruos vanduo ir jų liks 1/3. Tada supilti nusunktus obuolius ir virti, kol pasidarys visai tiršta, perbraukus šaukštu, nesukris.
Norint kad sūris būtų margas, dalis obuolių sudedama prieš baigiant virti.
Sukrėsti į drėgną sūrmaišį, paslėgti, ar tiesiog į indelius, išklotus kepimo popieriumi.
Džiovinti, laikyti sausoje vietoje.