Keturioms porcijoms reikės:


400 g vištienos filė,
50 g baltos duonos,
druskos pagal skonį,
100 ml pieno,
150 g šviežių grybų,
2 valg. šaukštų grietinės,
2 valg. šaukštų maltų džiūvėsėlių,
2 valg. šaukštų augalinio aliejaus.

Grybus nuvalykite, nuplaukite ir smulkiai supjaustykite ir 10 minučių apvirkite. Nukoškite, suberkite į nedidelį puodą, įpilkite nedidelį kiekį vandens, kad jis užpildytų puodo dugną, ir troškinkite 15 minučių ant silpnos ugnies. Po to pasūdykite, sudėkite grietinę ir troškinkite ant silpnos ugnies dar 10 minučių. Nukelkite nuo ugnies ir leiskite atvėsti.

Baltą duoną stambiai supjaustykite ir užmerkite piene. Nuo vištienos file nuimkite odelę, mėsą supjaustykite kubeliais. Duoną nuspauskite ir kartu su vištiena sumalkite mėsmale.

Maltą mėsą padalinkite į keturias dalis ir iš kiekvienos dalies suformuokite nedidelius paplotėlius. Ant jų uždėkite atvėsusį grybų įdarą, paplotėlių kraštus užspauskite ir suteikite jiems pailgą formą.

Maltus džiūvėsėlius suberkite į lėkštelę ir apvoliokite juose kotletus iš visų pusių. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepinkite kotletus iš visų pusių, kol susiformuos traški plutelė. Garnyrui galite patiekti virtas bulves.

Papuošti patiekalą galima žaliųjų salotų lapais, pomidorų skiltelėmis ir plonai supjaustytais konservuotais pievagrybiais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją