Produktai:
2 kg vištienos kumpelių,
125 g natūralaus jogurto,
2 žaliųjų citrinų sultys,
0,5 šaukštelio kario,
druskos, pipirų.
Keksui:
400 g miltų,
2 kiaušiniai,
300 ml pieno,
120 g rudojo cukraus,
200 g sviesto,
120 g morkų,
12 g kepimo miltelių,
0,5 šaukštelio cukraus.
Kaip gaminti:
Kumpelius nuplaukite, užpilkite jogurtu, citrinos sultimis, įberkite kario, druskos pipirų, išmaišykite mėsą marinate rankomis, uždenkite indą dangčiu ir 12-ai valandų pastatykite į šaldytuvą.
Kaip gaminti keksą:
Sviestą ištrinkite, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps cukrus. Miltus sumaišykite su druska ir kepimo milteliais, sudėkite smulkia tarka sutarkuotas morkas, šiltą pieną ir kiaušinius. Išmaišykite, tada supilkite į masę ištirpintą sviestą su cukrumi.
Užmaišykite tešlą, supilkite ją į išteptą riebalais kepimo formą, kepkite 180 laipsnių orkaitėje 30 – 40 min.
Skanaus!