Reikia:
pusės kilogramo žuvies filė (tinka bet kokia), dviejų šaukštų šviežiai spaustų citrinos sulčių, dviejų šaukštų alyvuogių aliejaus, svogūno galvutės, nemažos skiltelės česnako, 100 gramų balto sauso vyno, 2 šaukštų šviežių smulkintų žalumynų (petražolės, krapai), pusės (apie 250 gramų) šviežio agurko, poros vidutinio dydžio pomidorų, 2 saldžiųjų paprikų, šiek tiek druskos ir pipirų.

Žuvies filė apšlakstyti citrinos sultimis ir pasūdyti. Po to į keptuvę reikia įpilti pusę aliejaus ir jame apkepinti smulkiai supjaustytus svogūnus ir sukapotus česnakus. Kai šie apkeps, sudėti žuvį, ją aplieti vynu, apibarstyti žalumynais ir uždengus patroškinti 10-15 minučių. Per tą laiką plonais žiedeliais supjaustyti papriką ir apkepti likusiame aliejuje. Po 10-15 minučių sudėti nulupto agurko skilteles, o dar po 5 supjaustytų pomidorų puseles, viską pasūdyti ir papipirinti.

Ištroškintas daržoves sudėti ant žuvies ir vėl uždengus patroškinti dar 5 minutes patroškinti. Gardžiausiai taip pagaminta žuvis su karštomis bulvėmis ar bulvių koše, bet, žinoma, tiks ir su ryžiais ar kepintu “batonu”.

Pažymėti
Dalintis
Nuomonės