Knygos autorius remiasi JAV ir Vokietijos archyvuose rastais dokumentais, kurių nagrinėjimas užsitęsė ilgus mėnesius. Rašytojas teigia, kad nacių nedomino kokainas, opijus ir morfijus – šiuos narkotikus jie vadino „žydiškais“ ir kūrė savo, „arijų“ produktą. Tokiu produktu tapo pervitinas, kurio pagrindinę sudedamąją dalį sudaro metamfetaminas. Knygos autorius įsitikinęs, jog jo tyrimas pakeis požiūrį į Antrojo pasaulinio karo istoriją.

N. Ohleris pažymi, kad pervitinas, populiariai vadintas „vintu“, atliko reikšmingą vaidmenį vykdant puolimo kampanijas. Iš pervitino pagamintos tabletės buvo rekomenduojamos kaip priemonė, padedanti įveikti nuovargį, pakelianti nuotaiką ir sukelianti euforiją. Kareiviams skirtų šokoladinių batonėlių gamyboje taip pat buvo naudojamas pervitinas.

„Kareiviai nė neįtarė apie narkotinį pervitino efektą: jie galvojo, kad išgerti tabletę – tai yra tas pats kaip išgerti puodelį kavos“, - britų leidiniui „The Independent“ pasakojo knygos autorius.

Po pirmųjų sėkmingų karinių operacijų 1939-aisiais Lenkijoje, Vermachto vadovybė užsakė į Prancūziją išsirengusiai kariaunai 35 milijonus „vinto” tablečių.

„Naciai norėjo, kad pervitinas mestų iššūkį kokakolai, kad žmonės jį vartotų ir jaustų euforiją“, - aiškino „Der Totale Rausch“ autorius.

Pervitinas yra įtrauktas į tarptautinį labiausiai pavojingų narkotinių medžiagų sąrašą. Narkotikas pasižymi organizmą „įaudrinančiu“ efektu, tačiau jį vartojant pažeidžiama nervų sistema, susilpnėja atmintis, taip pat vystosi venų ligos. Bet kokių narkotikų vartojimas - itin pavojingas sveikatai.