Įdomiausia, jog populiariausia rusų skyrybų priežastis yra ne sutuoktinių neištikimybė ar žalingi įpročiai. Neturtas, bedarbystė ir neišgalėjimas pramaitinti šeimą – tokias populiariausias skyrybų priežastis birželio mėnesį atliktame tyrime nurodė respondentai.

Po jų seka vieno ar kito sutuoktinių neištikimybė, o už jos rikiuojasi nesugebėjimas rasti kompromisinių sprendimų.

Tyrėjai taip pat domėjosi, kas trukdo sutuoktiniams padėti tašką bendroje gyvenimo istorijoje ir išsiskirti. Net trečdalis apklaustųjų nurodė, kad nesutariantys sutuoktiniai ir toliau gyvena kartu dėl vaikų arba nesugebėdami nuspręsti, su kuriuo iš sutuoktinių augs ir bręs jų atžalos. 26 procentai respondentų mano, kad santuoka išsaugojama dėka vieno ar kito sutuoktinio materialinės priklausomybės nuo gyvenimo partnerio. Tiek pat apklausos dalyvių mano, kad santuoką trukdo nutraukti nesugebėjimas pasidalinti turto. Tačiau net 28 procentai respondentų mano, jog nėra jokių priežasčių, galinčių sutrukdyti išsiskirti.

Sociologai taip pat domėjosi, ar motina, ar tėvas turėtų auginti vaikus po skyrybų. 43 procentai respondentų mano, jog tai priklauso nuo konkrečių žmonių, 38 procentai mano, kad motinos vaikus ugdo geriau nei tėvai. 13 procentų tyrime dalyvavusių apklaustųjų mano, jog nei vienišas tėvas, nei vieniša mama negali gerai išauklėti vaikų.