Patiekalui reikės poros gabaliukų jautienos kryžmės (po 300g kiekvienas).
Ruošiame marinatą: nedideliame puode porą minučių pakepiname žiupsnelį ožragės, juodųjų pipirų ir kalendros sėklų, nedidelę saujelę džiovintų čili pipiriukų bei keletą kadagių uogų. Prieskonius nestipriai sutriname. Užpilame porą stiklinių raudono sauso vyno, dedame porą valgomų šaukštų alyvuogių aliejaus, keletą česnako skiltelių, taip pat šakelę rozmarino. Šiuo marinatu užpilame mėsą ir marinuojame bent pusdienį (o geriausia visą parą).

Įkaitiname grilį (arba storą ketaus keptuvę). Kiekvieną pusę kepame po 5 minutes. Jei labai karštas grilis, tada 3-4 minutes. Aš kepiau po 5 minutes ant ketaus keptuvės. Elektrinės kaitlentės padala – 8 iš 9. Nespaudžiame, nevartome. Paprasčiausiai užmetame ant grilio, padruskiname vieną pusę, susikišame rankas į kišenes ir laukiame. Apverčiame ir procesą su druska ir kišenėmis pakartojame.

Marinato neišpilame. Pakaitiname kokias 10 minučių ant nedidelės ugnies. Jis bus neblogas padažas mėsai.

Pakepintą mėsą vyniojame į foliją ir laikome kambario temperatūroje 15 minučių. Pjaustome plonomis riekelėmis.

Valgome.

Naminio maisto entuziasto Tado Ustinavičiaus eksperimentus virtuvėje galite sekti jo tinklaraštyje.