Neseniai pradėjau mėgti barbekiu padažą. Gal dėl to, kad galų gale atradau sau patinkantį, kuris netrenkia degutu, o ir skonis kažkoks natūralesnis.

Taigi, bandom lėtapuodinti šonkaulius.

Imam kokį pusantro kilogramo neriebių kiaulienos šonkaulių, juos įtriname česnako milteliais, ruduoju cukrumi ir malta saldžia paprika. Palaikome šaldytuve porą valandų.

Dedame į lėtapuodį ir supilame visą buteliuką BBQ padažo. Taip, kad šonkaulius pilnai uždengtų.

Statome ant žemos temperatūros ir lėtapuodiname 8 valandas.

Ištroškintus šonkaulius dedame į įkaitintą orkaitę, įjungiame grilį ir pakepiname kokias 10 min. Štai toks greitai paruošiamas, lėtai gaminamas patiekalas.

Valgome.

Tado Ustinavičiaus eksperimentus įprasto daugiabučio įprastoje virtuvėje galite sekti jo kulinariniame tinklaraštyje.