Visų pirma, reikia įvesti šiek tiek aiškumo apie saldžiąsias bulves. Pastebėjau, kad vos ne kas antras pilietis maišo saldžiąsias bulves (batatus) su topinambais. Taigi saldžioji bulvė iš tikrųjų forma primena bulvę, vidus šviesiai oranžinis. Topinambas forma primena imbierą, yra baisiai kietas ir yra ne batatas.

Taigi nuskutame dvi dideles saldžiąsias bulves (batatus), supjaustome nedideliais gabaliukais ir pastatome virti. Kai bulvės pasidarys minkštos, nupilame vandenį ir leidžiame bulvėms atšalti.

Pasiruošiame tešlą.

Į 750 gr miltų įberiame arbatinį šaukštelį druskos ir pusę stiklinės cukraus. Permaišome. Įtarkuojame apie 230-250 gr sviesto (arba margarino). Minkome apie 5 minutes, kol sviestas subyrės mažais gumuliukais ir susimaišys su miltais. Įmušame 3 kiaušinius. Minkome toliau. Tešla turi gautis vienąlytė, kieta. Tešla išklojame kepimo formą, padarome sieneles. Statome į šaldytuvą pusvalandžiui.

Atvėsusias bulves sutriname, įmušame vieną kiaušinį, įpilame pusę su kaupu stiklinės cukraus, pusę stiklinės pieno. Beriame šaukštelį vanilės cukraus bei šaukštelį cinamono. Galima įtarkuoti šiek tiek muškato riešuto. Visą masę gerai išplakame plakikliu. Pilame į tešla išklotą kepimo formą.

Statome į 200C orkaitę ir kepame apie 40 min (arba kol tešla iškeps).

Išimame iš orkaitės ir atvėsiname. Pateikiame su grietinėle.

Valgome.

Namudinio maisto guru Tado Ustinavičiaus eksperimentus virtuvėje gali sekti jo tinklapyje.