Pirma, Perkūnas – galingiausias ir įtakingiausias baltų dievas, atmosferos ir gamtos valdytojas, ne šiaip koks upelių saugotojas. Antra, jis turėjo gražuolę žmoną Žemyną ir devynis (!) sūnus. Trečia, Perkūnas nekantrus, bet teisingas dievas, jis globoja moralę ir gėrį. Nes vyras toks ir yra – jis visur kovoja už teisingumą, ir lyg veiksmo filmo herojus visada nugali blogį. Tai vyrai, gal šiek tiek pagriaudžiam? Yra trys būdai sutikti vyrų dieną.

Trankiai!

Vyrų dieną dera paminėti nepakeičiamų bičiulių kompanijoje. Susitikti galima miesto centre, o vilniečiams – prie Arkikatedros. Sakoma, kad po ja atkasta trylikto amžiaus Perkūno šventykla. Jei jau trankotės po miestą, galima būtų užsukti apžiūrėti naujausius barus ir vyriškai sulošti stalo futbolą ar biliardą. Nugalėtojas gal galėtų pastatyti draugams kokteilį, pvz.: „Raudonoji pilnatis“. Jį maišo iš „Devynerių Raudonų“, apelsinų sulčių, trupučio cinamono ir baziliko. Tęsiam? Aplankykite kavinių terasas – juk nėra geresnės vietos miesto dievaičiams po atviru dangumi stebėti sporto varžybas.

Trankiau!

Norisi trankesnio vyrų dienos paminėjimo? Sukviesk draugus sulošti kelis merginų aikčiojimų vertus tinklinio mačus. Po jų energijos pasikrausite maudynėmis ežere. O pasistiprinimui – užkandis su jautiena: geras sultingas mėsainis. Visai ne šiaip sau – mūsų protėviai dievui Perkūnui jaučius aukojo maldaudami gero oro.

Trankiausiai!

Manai, kad esi pasiryžęs Perkūno dieną sutikti trankiausiai? Pirmyn! Apjunk visas idėjas ir diena taps nepamirštama. Nuo rytinio tinklinio partijos iki siautulingų jautienos burgerių ir stalo futbolo varžybų. Manai, kad jėgų užteks dar didesniam trenksmui? Po visų dienos malonumų griaudėjimui iki aušros tavęs lauks mėgstamo klubo šokių aikštelė, naujos pažintys bei šypsenos barmenių, pasiruošusių suplakti kokteilį. Vyrai, juk gerai turėti metuose savo dieną?