Tad nenuostabu, kad šiemet pasirodžiusį antrąjį „Narcos“ sezoną, visas dešimt serijų, kai kurie užkietėję įtempto siužeto filmų gerbėjai „suvalgė“ per vieną savaitgalį. Apie serialo sėkmę liudija faktas, kad po antrosios dalies pasirodymo pasirašyta sutartis dar dviem „Narcos“ sezonams. Tiesa, šį kartą agentams jau reikės grumtis nebe su Medelijino, o su Kalio narkobaronais.

„Narcos“ sėkmė, žinoma, nepriklauso nuo vieno žmogaus, tačiau pagrindinio vaidmens atlikėjas nusipelno atskirų liaupsių – keturiasdešimtmečiui Wagneriui Moura taip puikiai pavyko įkūnyti Pablo Escobarą, jog, jei tik kokaino karalius būtų gyvas, išrašytų jam solidų čekį.

Pablo Escobaras. Vida Press nuotr.

Trijų vaikų tėvas Wagneris Moura, kažkada svajojęs apie žurnalisto profesiją, tačiau pasirinkęs aktorystę, gana gerai žinomas kino pasaulyje, ypač savo tėvynėje Brazilijoje.

2016-aisiais Wagneris Moura švenčia savo kūrybinio kelio dvidešimtmetį – pradėjęs nuo mažų epizodinių vaidmenų teatro scenoje jis sparčiai kilo karjeros laiptais, o 2007 metais suvaidino pagrindinį vaidmenį gerų atsiliepimų sulaukusioje juostoje „Elitinis būrys“. Tačiau jei šiame filme jis vaidino su gangsteriais kovojantį policijos pareigūną, seriale „Narcos“ Wagneris Moura perėjo į kitą pusę ir užtikrintai suvaidino kraujyje Kolumbiją skandinusį Pablo Escobarą.

Ir nors dažnai po pavykusių vaidmenų aktoriai sutapatinami su savo personažais, panašu kad Wagneriui Moura tai negresia: jei „Narcos“ filmavimo aikštelėje jis savo išvaizda kėlė baimę, tai nusiplėšęs „eskobariškus“ ūsus, nusivalęs grimą, jis atrodo geros širdies - lyg gimnazijoje dirbtų mokytoju.