Fantastinio serialo siužetas iš tiesų atrodo intriguojantis: Norvegijoje į valdžią ateina radikaliųjų ekologų partija, kuri sustabdo naftos ir dujų telkinių eksploatavimą. Šių šalies politinių permainų fone į Norvegiją įsiveržia rusų kariuomenė ir užgrobia gamtos išteklių telkinius.

Internete paviešintą naujo serialo „Okupacija“ („Okkupert“) treilerį Rusijos žiniasklaida jau spėjo apibūdinti kaip „visų fobijų ir stereotipų, kurie jau daug mėnesių tiražuojami Europos, o ypač Skandinavijos ir Baltijos šalių žiniasklaidoje, rinkinį“.

Rusus papiktino tai, kad jie seriale vaizduojami kaip agresoriai, kurie bet kurią akimirką gali užpulti Europos valstybę. Be to, seriale paliečiama energetinės krizės tema, kuri vėlgi išprovokuojama „blogų vaikinų iš Rusijos“ veiksmais.

Serialo kūrėjai net sulaukė Osle įsikūrusios Rusijos ambasados priekaištų. „Nors autoriai stengiasi pabrėžti, jog siužetas yra išgalvotas ir nieko bendro neturintis su realybe, filme minimos realios šalys. Be to, Rusijai, deja, teko agresorės vaidmuo, - ambasados atstovų žodžius cituoja leidinys „Rosijskaja gazeta“. - Serialo autoriai, lyg užmiršę apie herojišką Raudonosios armijos indėlį išvaduojant Šiaurės Norvegiją nuo vokiečių fašistų užgrobėjų, nusprendė pagal „šaltojo karo“ tradicijas įbauginti norvegų žiūrovus apie neegzistuojantį pavojų iš Rytų“.

Serialo biudžetas siekia gana įspūdingus Norvegijos rinkai 9,6 milijonus eurų, o „Okupacijos“ treileris žada įspūdingą reginį. Teises į šį serialą jau įsigijo Didžioji Britanija, deramasi su Vokietijos, Prancūzijos, Danijos, Švedijos, Islandijos, Belgijos ir Nyderlandų televizijų kanalais.