Reikės:
- 1 upėtakio filė
- druskos pagal skonį
- žiupsnelio pipirų
- mėgstamų žuvies prieskonių
- 2 šaukštų garstyčių
- kelių saujų avižinių dribsnių
- alyvuogių aliejaus
- citrinos sulčių
Jeigu upėtakis su oda, dėkite jį oda į apačią į aliejumi išteptą skardą. Viršų apibarstykite druska, pipirais ir mėgstamais žuvies prieskoniais, tada tolygiu sluoksniu užtepkite garstyčias.
Dribsnius sumaišykite su trupučiu aliejaus ir berkite ant žuvies. Gerai prispauskite rankomis, dar pašlakstykite aliejumi ir dar gražiai apspaudykite.
Kepame orkaitėje griliaus režimu maždaug 15 minučių, kol žuvis iškeps, avižiniai dribsniai gražiai apskrus. Patiekiant apšlakstykite citrinos sultimis.