Kepti obuoliai tinka tiek pusryčiams, tiek vakarienei. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ autorė Audronė Zemenskienė pabandė juos įdaryti avižiniais dribsniais ir liko maloniai nustebusi: keptų obuolių rezultatas pranoko visus mano lūkesčius, buvo ir gardu, ir sotu!
avižiniai dribsniai
128 straipsnių
Ieškantiems recepto sveikam pyragui rekomenduojame greitai pagaminamą kreminį pyragą, kurio net nereikės kepti. Įsitikinsite: šis kreminis pyragas – labai gardus.
Šis desertas – sausainių su avižiniais dribsniais – labai skanus. Be to, jį galima priskirti sveikesnių gardėsių kategorijai. Tad sausainių su avižiniais dribsniais drąsiai duokite ir vaikams.
Avižinių dribsnių ir morkų keksiukai – puikus receptas norintiems mėgautis sveikesniu desertu. Gaminant šį patiekalą nereikės nė gramo cukraus. Patiekite avižinių dribsnių ir morkų keksiukus su mėlynių uogiene arba valgykite vienus.
Šis trupininis obuolių pyragas – vienas gardžiausių. Gana nesudėtingai paruošiamas, o vertas ypatingų pagyrų. Iškeptą obuolių pyragą patiekite su ledais.
Ieškantiems sveikuoliškų užkandžių kviečiame išsikepti obuolių ir avižinių dribsnių batonėlius. Tai puikus energijos šaltinis tiek mažam, tiek dideliam. Obuolių ir avižinių dribsnių batonėlius tinka įsidėti ir į pietų dėžutę.
Norite pusryčiams kepti avižinius blynelius, tačiau neturite avižinių miltų? Ne bėda – jums tereikia dribsnių ir maišytuvo. Greitai paruošiami itin gardūs avižinių dribsnių blyneliai patiks ir mažiesiems ragautojams.
Gamindami šiuos kokosinius sausainius užtruksite vos 20 minučių. Į šį laiką įskaičiuojamas ir kepimo orkaitėje minutės. Trapūs sausainiai priskiriami prie sveikatai palankesnių.
Avižinių dribsnių sausainiai – puikus ir greitas desertas. Kepdami sausainiai paskleis kalėdinius kvapus – kvepės visi namai. Avižinių dribsnių sausainius puoškite kremu.
Tiks ir pusryčiams, ir užkandžiui prie arbatos – sveikuoliški keksiukai su cukinija tampa puikiu ir itin gardžiu būdu išnaudoti gausų šių daržovių derlių.
Pavasaris pagaliau ne tik kalendoriuje, bet ir už lango, o jam atėjus paprastai ir savo lėkštėje norisi gaivos, lengvumo, o kartu ir maistingo, sveiko pasirinkimo net smaližiams, juk maudymosi kostiumėlių sezonas – čia pat! Ta proga ant stalo keliauja pavasario žvaigžde galintis tapti desertas: joki...
Turbūt maistingiausias ryto patiekalas – avižinė košė su vaisiais. Gardinta natūraliu medumi ir pačiais įvairiausiais vaisiais, kokių tik randate šaldytuve ar spintelėje. Pagardinkite avižinę košę mėtų lapeliais.
Kad medžiagų apykaita būtų gera, negalima praleisti pusryčių: kad suaktyvėtų medžiagų apykaitos procesai, intensyviai degtų riebalai, valgyti ryte reikia pradėti ne vėliau kaip praėjus valandai po pabudimo.
Naminė granola – nes galima į ją sudėti, ko tik norisi. Beje, ji gali tapti ir puikia kalėdine dovana tam, kas vertina rankų darbą ir nuoširdumą, skonį ir sveikatą. Atvėsusią granolą supilkite į stiklainį ir užsukite.
Smarkiai pabrangęs pigiausių maisto produktų krepšelis dalį žmonių jau skatina riboti savo išlaidas. Tačiau kai kurie verslo atstovai nemato sumažėjusio vartojimo. Jie sako, kad paruoštų prekių pirkimas auga, žmonės įsigyja ir daugiau miltinių produktų, praneša LNK Žinios.
Kiekvienas žmogus gali turėti aukštą cholesterolio kiekį kraujyje, nepriklausomai nuo amžiaus, tautybės ar lyties. Intensyvus rūkymas, skurdi mityba, fizinio aktyvumo nebuvimas, nutukimas ir kiti veiksniai didina cholesterolį ir riziką susirgti širdies ligomis. Gera žinia ta, kad daugelį šių veiksni...