Svarbiausia taisyklė, ieškant tobulo recepto – išsirinkti sveikatai palankiausias žuvų rūšis. Prekybos vietose geriausia ieškoti šviežių Lietuvos vandens telkiniuose išaugintų žuvų, nes net 50 procentų jų yra ekologiškos. Norėdami dar daugiau naudos sveikatai, rinkitės riebias arba vidutinio riebumo žuvis, karpius, plačiakakčius, karšius ar ungurius. Jose gausu omega-3 riebiųjų rūgščių, kurių žmogaus organizmas pats pasigaminti negali.
Dėl didesnio kalorijų skaičiaus riebios žuvies mėsoje jaudintis nevertėtų. Dietologai atkreipia dėmesį į tai, kad nutukimo pavojų sukelia ne tai, kokia energine verte pasižymi žuvis, bet su kokiu garnyru ji valgoma. Šiai nuomonei pritaria Vilniaus dietologijos centro gydytoja dietologė Eglė Kliukaitė, sakydama, kad valgant riebią žuvį su daržovėmis ir atsisakius riebių padažų bendras kalorijų skaičius vis tiek išliks nedidelis.
Be to, visame pasaulyje žuvies produktai vertinami dėl didelio lengvai virškinamų baltymų kiekio. Tokie patiekalai neapsunkina skrandžio, ilgam laikui numalšina alkį, o pasaulinės medicinos atstovai žuvis ir jų produktus priskiria prie sveikatą palaikančių maisto produktų. Pasak Vilniaus universiteto Medicinos fakulteto docento, profesoriaus Rimanto Stuko, žuvis daugeliu atveju netgi gali pakeisti mėsą, nes jos baltymų aminorūgščių sandara primena galvijų mėsos aminorūgščių sandarą. Be to, baltymų gausūs žuvies patiekalai rekomenduojami norinčioms išlaikyti tvirtą ir raumeningą kūną bei padailinti figūrą.