Upėtakis
Upėtakis laikomas riebia žuvimi. Tačiau būtent riebiose žuvyse yra daugiausia omega-3 riebiųjų rūgščių. Nors pastaruoju metu daug žmonių atsisako riebios žuvies bijodami priaugti svorio, to daryti nevertėtų, nes omega-3 riebiosios rūgštys pasižymi riebalus skaidančiomis savybėmis, taigi, saikingai valgant riebias žuvis jos netgi gali pagerinti dietos rezultatus.
Su daržovėmis troškintas upėtakis
Reikės:
• 2 upėtakių (po 350 g)
• Šaukštas citrinų sulčių,
• Svogūnas;
• 150 g morkų,
• 100 g salierų,
• 150 g porų,
• Petražolių,
• 2 šaukštai sviesto,
• Šaukštas miltų,
• Lauro lapelis,
• 6 pipirai, šaukštelis druskos,
• 150 ml baltojo vyno.
Upėtakius nuskusti, nuplauti, nusausinti, vidų įtrinti citrinų sultimis. Svogūną, morkas ir salierą supjaustyti kubeliais, suberti į puodą ir kepti su sviestu kol suminkštės. Suberti miltus, prieskonius, supilti vyną ir 10 min. pavirti. Pasūdyti druska. Porą supjaustyti griežinėliais. Žuvį sudėti į puodą su daržovėmis, apibarstyti porais, uždengti ir troškinti. Išsitroškinusius upėtakius išgriebti ir sudėti į pakaitintą dubenį. Padažą pakaitinti, paskaninti prieskoniais ir užpilti žuvį. Patiekti apibarstytą petražolėmis.