Apie žuvį ir jos produktus sklando daugybė mitų. Sveikos mitybos specialistai neapsisprendžia, jūrinę ar gėlavandenę žuvį valgyti, liesą ar riebią, su garnyru ar be. Visuotinai sutinkama tik dėl to, kad žuvį žmogus turėtų valgyti bent 2-3 kartus per savaitę. Nepaisant to, ir lietuviai, ir kitų šalių...
riebios žuvys
3 straipsnių
Žuvis – vienas pagrindinių žiemos švenčių valgių. Remiantis apklausų rezultatais, dažniausiai ant lietuviško šventinio stalo galima išvyksti karpius, taip pat populiarūs plačiakakčiai, amūrai, lynai, upėtakiai. Nepaisant to, kad šios žuvys naudingos ir skanios, anaiptol ne kiekvienas valgo jų pakank...
Nors natūralūs žuvies ištekliai Lietuvoje nėra gausūs, dėl gerai išvystytos žuvų veisimo praktikos, visi prekybos centruose ir turguose gali įsigyti šviežios ekologiškuose žuvininkystės ūkiuose išaugintos žuvies. Žuvis taip pat yra ir vienas pagrindinių žiemos švenčių patiekalų, todėl patarimų, kaip...