Susižavėjusiems avantiūra ir užsimaniusiems paragauti patiekalo iš šios Rytuose paplitusios žuvies reikėtų suvokti realią grėsmę. Viena fugu žuvis savo kūne turi tiek nuodų, kad jų pakaktų 30 žmonių nužudyti. Mirtis nuo netinkamai paruoštos fugu ištinka per kelias minutes ir yra itin skausminga. Nuodai paralyžiuoja žmogaus kūno nervus ir neleidžia dirbti plaučiams. Pirmasis apsinuodijimo požymis – tirpstančios lūpos. Svarbu paminėti, jog jokio priešnuodžio nėra. Kiekvienais metais nuo fugu miršta bent keletas žmonių.
Meistrai, sugebantys pagaminti fantastiško skonio patiekalus iš nuodingiausios pasaulio žuvies, Japonijoje laikomi elitu. Tiesa, išmokti teisingai išdoroti fugu žuvį nėra lengva. Virtuvės šefai turi mažiausiai du metus mokytis specialios paruošimo technikos ir tuomet privalo laikyti egzaminą. Viduramžiais kulinarai baigiamojo egzamino metu turėdavo pagaminti fugu sasimi ir jį patys suvalgyti. Likę gyvi gaudavo prestižinę teisę gaminti maistą naudodami fugu.
Japonai per metus suvartoja 1,5 tonų šios neišvaizdžios žuvies, vienintelės, kurios Japonijoje niekada nepasiūlys imperatoriui bei jo šeimai. Tiesa, ją vėl leista vartoti maistui tik XX a. Štai XVI a. nuo nuodingosios žuvies mirdavo tiek daug žmonių, jog tuometinis šalies vadovas Toetomi Chidejesi rengėsi radikaliam žingsniui – visiškai uždrausti fugu vartojimą.
Baidydama priešus fugu nervus paralyžiuojančius nuodus gali išskleisti į vandenį. Negana to, ji sugeba išsipūsti ir pakelti šoninius dyglius, nes prisiryja vandens į skrandyje esantį maišą.