Renginį „Šv. (Šventinė) Stotis: Nepriklausomas Kalėdų miestelis“ penktadienį žada atidaryti pats Vilniaus miesto meras Remigijus Šimašius, o alternatyvią eglę įžiebs šiuolaikinės muzikos žvaigždė iš Ukrainos – Luna, tačiau tai ne vieninteliai renginio organizatorių paruošti koziriai.

Kaip skelbiama pranešime žiniasklaidai, bene svarbiausias kalėdinio turgaus akcentas – kokybiškas gatvės maistas, kurį renginio organizatoriai kvies skanauti į netradicinę, tačiau itin romantišką miestiečiams vietą – iš naujo gyvybei prikeltuose traukinių vagonuose.

Kalėdos Stoties rajone

Autentiškas ir jau ilgą laiką nebenaudojamas traukinio restorano vagonas vėl prisipildys žmonių klegesiu ir istorijomis. Čia iki sausio mėnesio įsikurs šiuolaikinio fondiu restoranas „Nubėgęs”, kurio koncepciją išgrynino kūrybingas ir naujiems iššūkiams neabejingas „Virtuvės mitų griovėjų” komandos šefas Paulius Janušas.

„Nusprendėme klasikinį fondiu patiekalą perkelti iš restorano į gatvės maisto kultūrą. Kai kuriuose fondiu sujungėme šveicarišką-prancūzišką klasiką su azijietiškais motyvais. Taip beeksperimentuojant gimė ir labai netikėtas, tačiau sėkmingas patiekalas – fondiu ramenas.

Šveicariško sūrio skonį suderinome su rytietiškais prieskoniais, keptomis tešloje daržovėmis ir citrusinių vaisių gaiva. Pakito pačio patiekalo išvaizda ir skonis, tačiau fondiu idėja liko tokia pati – daržovėmis ar duonele kabinti tirštą sūrio kremą”, - traukinio vagone įsikūrusio restorano koncepciją atskleidė P. Janušas.

Kalėdos Stoties rajone

Be eksperimentinio fondiu restorano, nepriklausomo Kalėdų miestelio lankytojų lauks visa eilė maisto vagonėlių iš kurių kiekvienas žada pristatyti po unikalų šventinį, specialiai tik šiam renginiui sukurtą patiekalą.

Ant traukinių bėgių įsikurs „Ayomama”, desertinė ant ratų „Bubble trouble”, dėl sočių ir laimingų klientų standartus laužantys maištingi nindzės „Rebel Ninja”, BBQ asociacija, rūkytos žuvies ekspertai „Sleep Group”, Nidoje „Zuikio daržu” išgarsėjusi komanda, pristatanti naują projektą „Močios Pica”, rūšinės kavos ekspertai „Baristokrat”, su meile iš Amerikos gaminami gurmaniški dešrainiai „Desrainis 24” ir kiti gatvės maisto vagonėliai bei pop-up šefai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)