Rokas Markovičius, prekiaujantis burgeriais Kaune ir miestų šventėse, pasakoja, kokio sezono laukia gatvės maisto pardavėjai.
gatvės maistas
15 straipsnių
Rokas Markovičius mėsainiais prekiauja miestų šventėse ir renginiuose. Jis pataria, kaip tobulą mėsainį pasigaminti namuose.
Rokas Markovičius, prekiaujantis mėsainiais Kaune ir miestų šventėse bei įmonių renginiuose, pasakoja, kokio sezono laukia gatvės maisto pardavėjai.
Jeigu nuvykę į Lietuvos pajūrio sostinę erzinatės ir pykstate ant vietos restoranų dėl užkeltų jų kainų, štai jums alternatyva – Palangos gatvės maisto užkandinės, kuriose maisto kokybė nė kiek nenusileidžia prabangiems restoranams, o kai kur net ir lenkia. DELFI Kelionių ambasadorius Orijus Gasanov...
Prieš pat prasidedant šventiškiausiam metų mėnesiui, penktadienį, lapkričio 30 d. atgimstančiame Vilniaus stoties rajone ant geležinkelio bėgių įsižiebs alternatyvus Kalėdų miestelis, kviesiantis svečius mėgautis kokybišku gatvės maistu vintažiniuose traukinių vagonuose.
Anthony Bourdainas daugelį žavėjo tuo, kad atrodė esąs nerūpestingas žmogus, smagiai keliaujantis po pasaulį ir ieškantis, ką skanaus suvalgyti. Jį pažinoję kolegos ir draugai teigė, kad iš esmės jis ir buvo toks, koks atrodė televizijos ekranuose, tačiau šalia to A. Bourdainas buvo itin skrupulinga...
Viena seniausių ir didžiausių Londono gatvės maisto prekyviečių – Boro turgus (Borough Market) ne kaip mums įprasta šurmuliuoja, o tiesiog virte verda. Čia apsilankius pirmą kartą galva apsvaigs nuo įvairiausių produktų ir paragauti siūlomų patiekalų gausos.
Geriausias Klaipėdos šefas V. Samavičius: po 5 metų Lietuvos restoranuose valgysime gatvės maistą (28)
Mėgstantys savo skrandį palepinti ypatingu maistu virtuvės šefo iš Klaipėdos Vytauto Samavičiaus pavardę gerai žino. Jo restoranai „Monai“ ir „Momo Grill“ jau kelinti metai neišlipa iš geriausių šalies restoranų dešimtuko. Vytautas sako pats ilgai ieškojęs sėkmingo restorano formulės, o ją atradęs, ...
Furgonėliais, pasirodo, galima ne tik keliauti aplink pasaulį, bet ir juose gaminti maistą. Nors gatvės maisto įvairovė Lietuvoje didėja, pasak maisto žinovų, trūksta tradicinių lietuviškų patiekalų.
Riebus mėsainis su daug čederio sūrio, aliejuje gerai įskrudusios bulvytės ir, žinoma, bent pusė litro gaivaus gėrimo – taip įsivaizduojame pietų stalą, kai kas nors pasiūlo užkąsti gatvės maisto. Vis dėlto, fantaziją reikėtų lavinti, o žinias apie gatvės maisto kultūrą – pagilinti, nes tai, pasak v...
Vilnius tampa vis europietiškesniu miestu ir vienas to požymių, kad aktyvūs vilniečiai, ypač auginantys vaikus, poilsiui renkasi miesto pakraščių erdves, o įvairiai pavadintus karbonadus keičia į kokybišką gatvės maistą, atsiųstame pranešime teigia greito maisto gamintojai.
Paskutiniame nesutvarkytame Kopenhagos uoste, esančiame vadinamojoje Popieriaus saloje, greta meno galerijų ir mados butikų turistus ir vietinius jau trečius metus kviečia multikultūriškas Kopenhagos gatvės maisto turgus.
Rio de Žaneiro tradicinė virtuvė – nepretenzingi patiekalai, kuriuos vietiniai ir miesto svečiai skanauja triukšminguose sausakimšuose baruose ir užkandinėse, tiesiog gatvėse ar paplūdimyje.
Jei prancūzų krepšininkas Tony Parkeris sumanytų atvykti į Vilnių su neseniai įsigytu maisto furgonu ir šalikelėse norėtų prekiauti Prancūzijos virtuvės skanėstais, ar jam kas leistų tai daryti? Bent jau iki šių metų tai nebuvo leidžiama: Vakarų šalyse populiari mobili, biurokratų nekontroliuojama p...
Atsiėmusi geriausio pasaulyje kulinarinio žurnalo apdovanojimą, VMG komanda leidosi į kultūrinius Pekino tyrinėjimus. Maisto ruošos tradicijos ir paslaptys – viena stipriausių Kinijos kultūros pusių, o norint pajusti tikrąjį šalies skonį geriausia iš pagrindinių gatvių smukti į mažesniąsias, kuriose...