13

Tofu „žuvis“ su naminiu majoneziniu padažu

Šį receptą, sako augalinės mitybos entuziastė, pasigaminti nėra sunku, tik norint išgauti geriausią skonį, būtų gerai pamarinuoti bent per naktį. Visgi, skubantiems ji turi gerą žinią – jei marinavimui laiko nėra, skonis be šio proceso stipriai pasikeisti neturėtų.

Tofu „žuviai“ (2 porcijoms) reikės:

MARINATUI:

  • 180 nusausinto tofu

  • 200 ml vandens

  • 2 v. š. sojų padažo

  • 2 a. š. žuvų prieskonių mišinio (galima ir patiems susiberti norimas žoleles, bet taip paprasčiau)

  • 1 Nori dumblo lapo (suplėšyto arba miltelių)

  • 1/2 v. š. kaparėlių skysčio, jei nemėgstat, keiskit citrinos sultimis

TEŠLAI:

  • ~ 40 g kvietinių miltų

  • ~ 60 ml vandens

  • druskos ir pipirų

  • 1 Nori dumblo lapo

PADAŽUI:

  • 2 v. š. naminio ar pirktinio veganiško majonezo

  • 1,5 a. š. smulkintų kaparėlių

  • 1/2 a. š. citrinos sulčių

  • žiupsnelio džiovintų petražolių, druskos ir pipirų

Gaminimo eiga:

  • Tofu perpjauname per pusę išilgai. Inde, kur marinuosime, sumaišome visus ingredientus marinavimui, sudedame tofu gabaliukus ir paliekame šaldytuve bent per naktį.

  • Tofu baigus marinuotis, užmaišome tešlą – vanduo, miltai, druska, pipirai. O dumblo lapą padaliname pusiau ir juo apsukame abu tofu gabaliukus, sušlapiname kraštus, kad suliptų. Apvoliojame tofu tešloje ir dedame kepti ant įkaitinto aliejaus iš abiejų pusių, kol tešla gražiai apskrus.

  • Iškepus, dar galima apšlakstyti citrinos sultimis ir užsibarstyti žolelių. Valgykite su bulvytėmis, coleslaw salotomis ar vieną, visaip bus skanu, ypač jei su šiuo padažu.

Tofu „žuvis“ su naminiu majoneziniu padažu

13
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją