Tofu „žuvis“ su naminiu majoneziniu padažu
Šį receptą, sako augalinės mitybos entuziastė, pasigaminti nėra sunku, tik norint išgauti geriausią skonį, būtų gerai pamarinuoti bent per naktį. Visgi, skubantiems ji turi gerą žinią – jei marinavimui laiko nėra, skonis be šio proceso stipriai pasikeisti neturėtų.
Tofu „žuviai“ (2 porcijoms) reikės:
MARINATUI:
180 nusausinto tofu
200 ml vandens
2 v. š. sojų padažo
2 a. š. žuvų prieskonių mišinio (galima ir patiems susiberti norimas žoleles, bet taip paprasčiau)
1 Nori dumblo lapo (suplėšyto arba miltelių)
1/2 v. š. kaparėlių skysčio, jei nemėgstat, keiskit citrinos sultimis
TEŠLAI:
~ 40 g kvietinių miltų
~ 60 ml vandens
druskos ir pipirų
1 Nori dumblo lapo
PADAŽUI:
2 v. š. naminio ar pirktinio veganiško majonezo
1,5 a. š. smulkintų kaparėlių
1/2 a. š. citrinos sulčių
žiupsnelio džiovintų petražolių, druskos ir pipirų
Gaminimo eiga:
Tofu perpjauname per pusę išilgai. Inde, kur marinuosime, sumaišome visus ingredientus marinavimui, sudedame tofu gabaliukus ir paliekame šaldytuve bent per naktį.
Tofu baigus marinuotis, užmaišome tešlą – vanduo, miltai, druska, pipirai. O dumblo lapą padaliname pusiau ir juo apsukame abu tofu gabaliukus, sušlapiname kraštus, kad suliptų. Apvoliojame tofu tešloje ir dedame kepti ant įkaitinto aliejaus iš abiejų pusių, kol tešla gražiai apskrus.
Iškepus, dar galima apšlakstyti citrinos sultimis ir užsibarstyti žolelių. Valgykite su bulvytėmis, coleslaw salotomis ar vieną, visaip bus skanu, ypač jei su šiuo padažu.