Užkandžių lenta
„Charcuterie“ lentos tapo populiaria tendencija, o tiek socialiniai tinklai, tiek žiniasklaida dar labiau paskatino kurti savo užkandžių lentas. Šios populiarios lentos leidžia pritaikyti maisto pasirinkimą pagal kiekvieno skonį – nuo sūrių ir mėsos iki vaisių, riešutų ir padažų. Tendencija stipriai auga, jau vien Instagrame yra daugiau nei 6,3 milijonų įrašų su žymomis #charcuterie arba #charcuterieboard. Tai gali būti stilingas pasirinkimas jūsų Kalėdų vakarėliui.
Keptas kamamberas
Keptas kamamberas šiemet tampa dar populiaresnis, kepamas pačiais įvairiausiais būdais, kuriuose naudojami šventiniai priedai ir sudėtingos formos, pavyzdžiui, ingredientai, kurie yra aplink sūrį. Kai kurie prekybos tinklai netgi sujungia kamamberą su kalakuto dešrelėmis, kad sukurtų Instagram vertą „sūrio tempimo“ akimirką.
Tarte Soleil
Ši įspūdinga pyragaičių forma su sūriu arba pikantišku įdaru, tokiu kaip kamamberas, tapo vakarėlių centru. Taip pat yra sukurta įdomi versija su kalakutu, pridedant šventinį akcentą šiam jau populiariam patiekalui.
Miniatiūriniai pagrindiniai patiekalai
Miniatiūrinės klasikinių patiekalų versijos vis populiarėja – nuo mini Yorkshire pudingų su jautiena ir krienais iki mažų žuvies ir bulvių, mėsainių, pyragų ir sumuštinių. Šios mažos porcijos yra puikus pasirinkimas šventiniams užkandžiams arba vakarėliams, kai norite turėti didelį pasirinkimą be didelių pastangų.
Jautiena kaip pagrindinis patiekalas
Nors kalakutiena vis dar yra tradicinis Kalėdų pietų pasirinkimas, jautiena tampa vis populiaresnė. Vis daugiau žmonių renkasi keptą jautieną arba kitus jautienos patiekalus kaip pagrindinį šventinio stalo akcentą. Ji yra universali ir prabangi, o be to, ją galima patiekti tiek karštą, tiek šaltą kaip dalį vakarienės.
Prabangios žuvys
Šiemet į šventinį meniu patenka prabangios žuvys, tokios kaip midijos, krabai, kalmarai, omarai ar kelių rūšių žuvų kepsniai. Žmonės ieško aukštos kokybės jūros gėrybių, kad praturtintų savo šventinį stalą, todėl žymiai išaugo paieškos pagal žuvies produktus, tokius kaip lašišų ikrai ar žuvies tortas.
Retro patiekalai: krevečių kokteilis
Nostalgija grįžta su krevečių kokteiliais, kurie yra klasikiniai patiekalai iš 70-ųjų ir 80-ųjų. Šis seniai pamirštas patiekalas vėl tampa populiarus, ypatingai tarp jaunesnių kartų, ypač millennials, kurie perima šventinių vakarėlių vedimą ir ilgisi vaikystės mėgstamų patiekalų.
Naujoviški Kalėdiniai pyragaičiai
Nors tradiciniai „mince pies“, kas reiškia Kalėdų pyragaičiai su džiovintais vaisiais išvertus į lietuvių kalbą, yra itin mėgstami, šiemet dominuoja keistos jų versijos. Galite rasti pyragų su alkoholiu, šokoladu ar unikaliomis vaisių ir prieskonių kombinacijomis. Ypač jaunimas renkasi švelnesnius, citrusinius skonius, o kai kurie prekybos tinklai taip pat siūlo be glitimo variantus.
Limončelo ir citrusiniai skoniai
Limončelo populiarūs italų likeriai vis populiarėja ir dažnai naudojami šventiniuose desertuose, pavyzdžiui, panetone arba stollen’e. Jo šviežias citrusinis skonis puikiai dera su Kalėdų skoniais ir suteikia gaivumo.