Greitai prabėgo laikas, ir štai, gyvenant jau savo šeimos namuose, toli nuo savo mamos, reikėjo gaminti valgį savo šeimai.
Artėjant Kalėdoms kažkaip reikėjo padengti stalą ir paruošti tuos skaniausius 12 patiekalų.
Kadangi persikėlėme gyventi į kaimą, o kaip žinia, kaime taukų buvo į valias, tai praktiškai viską gaminau su jais. Kadangi silkė - pagrindinis patiekalas, tai pradėjau nuo jos.
Pačirškinau su taukais morkytes, svogūnėlius, apklojau šiuo garnyru silkę ir išnešiau į kamarą.
Artėjant Kūčių vakarienei, parsinešu patiekalus su silke serviravimui ant stalo, o ten... vietoj morkyčių - baltas "ledas".
Supratusi taukų klastą puoliau gaminti patalus silkei su aliejumi...
Šis pasakojimas dalyvauja konkurse „Juokas virtuvėje“. Jei norite laimėti fantastišką virtuvės prizą, savo pasakojimą siųskite adresu pilieciai@delfi.lt Visas konkurso sąlygas rasite čia.