Bendra parko teritorija - 6757 kvadratiniai kilometrai. Maždaug 81 000 akrų (apie 33 000 hektarų) parko teritorijos priklauso vietiniams gyventojams, kurie čia užsiima žemdirbyste (šios ūkio atšakos egzistavimas rezervato teritorijoje gana simbolinis), augina gyvulius bei plėtoja smulkų ir vidutinį verslą.

Parką supa Voringo ir Berdo kalnai, o per jį teka Kobuko upė. Už 121 km į rytus driekiasi Čiukčių jūros pakrantė, o už 51 km plyti Arkties Vartų nacionalinis parkas.

Parkas įsikūręs pereinamoje zonoje tarp taigos ir tundros, tad amžinuoju įšalu padengta tik dalis čia plytinčios žemės teritorijos. Parko teritorijoje sutinkami tiek arktinei, tiek subarktinei zonai būdingi floros ir faunos pavyzdžiai bei atitinkamos rūšys - pavyzdžiui, daugumoje šalių į Raudonąją knygą įtraukta Stenodus leucichthys nelma rūšis, kelios ir aplinkiniuose kraštuose paplitusios lašišų rūšys bei kt.

Slėnis yra svarbus šiaurinių elnių migracijos kelias. Vietiniai gyventojai inupikai juos medžioja kai šie kertą Kobuko upę.

Anksčiausi žinomi vietinių gyventojų pėdsakai parko teritorijoje datuojami 10 500 m. prieš mūsų erą, tačiau tikima, kad žmonių čia gyventa ir iki tol.