Pirmą kartą bendram tikslui susivienijusios šalies parašiutininkės daug mėnesių intensyviai treniravosi ir antruoju bandymu įvykdė rekordą. Pateiktoje paraiškoje buvo nurodyti trys bandymai, tačiau parašiutininkėms rekordą pavyko įvykdyti net du kartus. Sėkmingas buvo ne tik antrasis, bet ir trečiasis bandymas. Simboliškai gyvą žiedą ore sudariusios parašiutininkės teigė, kad rekordas būtų galėjęs būti ir dar didesnis, jei tik šalyje būtų daugiau parašiutininkių.

Rekordą užfiksavusi Tarptautinės parašiutininkų sporto kategorijos teisėja Jūratė Janušauskienė teigė, kad žiūrint video buvo patvirtinta, jog buvo įvykdyta paraiškoje pateikta figūra ir kiekviena parašiutininkė viską atliko teisingai. Teisėja džiaugėsi, kad merginoms pavyko įvykdyti užsibrėžtą tikslą, net ir turint skirtingą šokinėjimo patirtį įrodyti, kad gali būti puiki komanda.

Šuolius atlikusios parašiutininkės turi daugiametę šokinėjimo parašiutais patirtį ir yra atlikusios po kelis šimtus profesionalių šuolių. Nepaisant to, kartais pasitaiko įvairiausių incidentų net ir profesionalams - vienai parašiutininkei neišsiskleidus parašiutui teko žemėn leistis su atsarginiu. Džiaugdamosi pasiektu rekordu parašiutininkės teigė, kad ir kitais metais sieks rekordo, tik jau galbūt visų Baltijos šalių.

Kaip teigė parašiutininkė Inga Vinkevičiūtė, džiugu prisidėti prie tokios akcijos ir netradiciniais metodais paskatinti moteris pasirūpinti savo sveikata: „Malonu rekordinį šuolį dovanoti tokiam gražiam tikslui“.

Projekto „Nedelsk“ iniciatorė Agnė Zuokienė atvykusi į aerodromą džiaugėsi kartu su parašiutininkėmis: „Pasiektas parašiutininkių rekordas parodo, koks svarbus yra moteriškas solidarumas. Svarbu vienai kitą palaikyti idėjomis, mintimis, galiausiai atkreipti visuomenės dėmesį į klastingą ligą - krūties vėžį ir paskatinti moteris pasitikrinti sveikatą, kol yra ne vėlu.“


Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją