Šią vasarą po Lietuvą keliaujantis Orijus šįkart į kompaniją pasikvietė žmogų, kurio, kaip pats sako, niekam nereikia pristatinėti.
„Nemažai mano kelionių yra susijusios su darbu, bet mėgstu ir atostogauti. Neseniai buvau Romoje“, – kalbėjo Gabrielius.
Vis dėlto Panevėžio apskrityje esančioje Krekenavoje Gabrieliui dar nėra tekę būti.
„Čia atvažiavome, nes draugai man sakė, kad Krekenavoje smagu, aplink daug gamtos“, – pristatė Orijus.
Tarp pramogų būtina ir paskanauti maisto bei pasistiprinti. Keliaudamas po Lietuvos miestus, Orijus visada skiria laiko ir vietinių restoranų išbandymui. Šį kartą jiedu užsuko į šeimos restoraną „Laimė kartu“, kuris yra vienas populiariausių šiose apylinkėse.
„Prieš daugiau nei 10 metų kartu su mama, teta, sesėmis sėdėjome prie stalo, gėrėme arbatą ir galvojome, kad kada nors norėtume turėti savo vietą, į kurią galėtume pakviesti žmones. O maisto gaminimas visada buvo dalis mūsų gyvenimo. Dabar čia dirba trys sesės, mano mama, teta, mamos vyras“, – pasakojo restorane besisukanti Monika.
Anot Orijaus, restoranas daro tai, ko niekas daugiau šiame regione nedaro, o patiekalai, kaip pasakytų žmonės, yra visokios mandrybės.
„Čia yra Krekenavos virtuvė, – šypsojosi Monika. – Negaminame tradicinių lietuviškų patiekalų. Štai dabar ant stalo turime pakorą – indišką užkandį su smulkiai kapotomis šakninėmis daržovėmis, avinžirnių miltų tešla.“
„Labai skanu, tobula“, – paragavęs įvertino G. Vagelis.
Tiesa, labiau visų žvilgsnius pritraukė pagrindinis Gabrieliaus patiekalas, kuris, Orijaus žodžiais, atrodė įspūdingai.
„Čia yra ilgai orkaitėje keptas kiaulienos sprandinės kepsnys“, – paaiškino Monika.
„Taip minkšta, kad net pjauti nereikia“, – komplimentų negailėjo dainininkas.
„Koks geras!“ – taip pat žavėjosi O. Gasanovas.
Pats Orijus išsirinko azijietišką dubenėlį su kapota kiauliena, kuris irgi sulaukė gero įvertinimo.
„Būna, pas mus atvažiuoja žmonės pavalgyti ir iš Vilniaus“, – šypsodamasi patvirtino Monika.
Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus atostogos Lietuvoje“ laidoje.