Prancūzijos policija šeštadienį sulaikė peiliu ginkluotą vyrą, kuris savo tėvų restorane netoli Paryžiaus įkaitais buvo paėmęs keturis darbuotojus.
restoranas
852 straipsnių
Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.
Azijietišką virtuvę pamėgęs savamokslis šefas per metus atidarė du restoranėlius – vieną Palangoje
Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos
Gian Luca Demarco kviečia į naują kavinę – patiekalą čia galima susidėlioti ir pačiam pirkėjui
Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą
Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų
Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų
Populiariausių restoranų Lietuvoje TOP 20: paaiškėjo, kam svečiai teikia prioritetą
Kai sostinėje kavinės grasina užverti duris, žemaičiai plečia maitinimo verslą: norime, kad Plungė klestėtų
Sostinės
baras vilioja neįprastomis atrakcijomis – rezervacijos į baltos
mišrainės ar čeburekų degustacijas išgraibstomos akimirksniu
Septynios Vilniaus vietos, kuriose patiekalai nustebins ir įkvėps
Leščiauskaitė ieškojo geriausių šaltibarščių: kainos gali siekti ir 10 eurų, o kiaušinio daugelis deda vos ketvirtį
Estijoje dar 4 nauji restoranai įtraukti į „Michelin“ gidą – viename jų inspektoriai norėtų lankytis kasdien
Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas
Prie ežero įsikūrusi užeiga suviliojo grožiu, bet skaudžiai nuvylė – geležinkelio bufeto lygio maistas ir tragiškas aptarnavimas
Eidami valgyti į šį barą pasiimkite pjūklą – patikėkite, jo tikrai prireiks
Parduodamas Vilniuje, Naujamiestyje, įsikūręs ukrainietiškos virtuvės patiekalų restoranas „Borsch“, praneša portalas „Verslo žinios“. Skelbiama, kad parduodamos 260 kv. m. ploto patalpos kartu su visu turtu ir reikalingais leidimais veiklai.
Virtuvės šefas Andrius Kubilius apie tai, kas itin svarbu restorane, – mano komandos nepaliko nė vienas darbuotojas (1)
Kuriamo maisto skonis nėra vienintelis dalykas, kas rūpi virtuvės šefui Andriui Kubiliui, vadovaujančiam vienam iš keturių restoranų, šiemet pelniusių „Michelin“ žvaigždutę. Šefui svarbu ir rūpintis žmonėmis, jų gera savijauta. Kaip jam pavyko pasiekti, kad per trejus vadovavimo restoranui „Nineteen...
Maisto pristatymo platforma „Bolt Food“ neseniai pakeitė tvarką dėl užsakymų atšaukimo. Įmonė paaiškino, kaip tai veiks bei pakomentavo, kokia tvarka galioja atšaukiant pavežėjimo paslaugą.
Restorano „iiUmekk“ virtuvės šefas Mihkelis Heinmetsas ir svetainės „Hiiu Leht“ vyriausiasis redaktorius Raulis Vinni sumąstė pradėti siūlyti patiekalus iš kormoranų, rašo Estijos žiniasklaida.
Maitinimo įstaigos nebeišsilaiko ir užsidaro, o gyventojai teigia nebegalintys atsistebėti tam tikromis patiekalų kainomis. Vardija, kad dienos pietums sostinėje gali prireikti ir 18 eurų, o kainos restoranuose ir valgyklose – suvienodėjo. Ekonomistų teigimu, netrukus galime tapti brangesni nei Piet...
Ne vienas iš „Michelin“ restoranų pagausino personalą, sumažino turėtas skolas, ar kilstelėjo mokamas algas. Tačiau buvo ir tokių, kuriems, kaip rodo skaičiai, tarptautinis įvertinimas naudos (dar) neatnešė, rašoma pranešime žiniasklaidai.
Nors virtuvės šefas Karolis Narušis kilęs iš kulinarų šeimos, apie darbą virtuvėje nesvajojo. Vis tik, išvykęs savęs išbandyti į Londoną, nepraėjus nė metams atsidūrė „Michelin“ žvaigžde įvertinatme japonų restorane ir neilgai suprato, kad tai — tikrasis jo pašaukimas. Po 10 metų grįžęs į Lietuvą Na...
„Gastrolės“ gali atvežti Jums restoraną bet kur! Taip dažnai sakome savo klientams, kurie kreipiasi į mus dėl renginio maitinimo sprendimų nestandartinėse vietose. O kaip gi kitaip, juk mūsų darbas yra pasirūpinti, kad net ten, kur restorano nėra, Jūsų renginio svečiai gautų kokybišką, estetišką ir ...
Vilniaus karališkos medžioklės vakarienėje - skandalinga meilės istorija, karūnos ir Barboros šypsena (1)
Spalio 23 dieną įvyko pirmoji Karališkos medžioklės vakarienės premjera, kurioje susirinko ir visiems žinomi veidai – Julija Janus, Saugirdas Vaitulionis, Milda Metlovaitė, Indrė Stonkuvienė, garsioji socialinių tinklų Lietuvos istorijos pasakotoja Chistorikė, maisto ir restoranų tinklaraštininkės, ...
Kaune jau veikia ne vienas stilingas baras ar restoranas, tačiau žinomi kauniečiai ir miesto svečiai sako, kad tokios drąsios, kiek provokuojančios, dvelkiančios lengvu erotiškumu vietos, kurioje pasijustų tarsi stilingiausiame naktiniame Londono, Paryžiaus ar Dubajaus klube, dar nebuvo. Paslaptinga...
Iš Palangos kilusiai verslininkei Laura Taučiūtė šis kurortas mieliausias rudenį. „Rudenį vaikštant ištuštėjusiomis Palangos gatvėmis apima toks jausmas, kad užsisakei visą Palangą. Šį jausmą sunku žodžiais apsakyti, tai reikia pačiam patirti, kaip atrodo ta burgundiškoji Palanga, kai keičiasi medži...
Planavo tęsti profesionalaus lengvaatlečio karjerą, bet patirta trauma apvertė gyvenimą aukštyn kojomis. Dabar restorano „Flow“ virtuvės šefas Lukas Gaudutis ruošia įmantrius patiekalus ir džiaugiasi gyvenimu Plungėje.
Tris restoranus valdantis verslininkas papasakojo, kodėl vienos maitinimo įstaigos užsidaro, o kitos – klesti (2)
Jevgenijus Podjačevas – Estijos ir Latvijos verslininkas, Taline esančio gruzinų restorano „Gobi“ savininkas. Taip pat jis turi dar du projektus: restoraną „Bruxx“ ir kavinę „Gallery“. Viskas vienoje vietoje – Rotermano kvartale, Taline. Visus tris projektus J. Podjačevas vertina kaip sėkmingus ir š...
Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) laikinai sustabdė UAB „Almoro“ indiškų patiekalų restorano „Devi Indian“ veiklą Kaune (Vilniaus g.16). Toks sprendimas priimtas po to, kai pagal gautą vartotojo pranešimą Priežiūros departamento Kauno apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai patikr...
Mėsainius galite drąsiai vadinti burgeriais, jei jums patinka. „Burgeris“ yra šalutinis normos variantas. Jei jums mėsainis gražiau, vadinkit mėsainiais, man neskauda.
Šį mėnesį į „Michelin“ Niujorko gidą įtraukti dvylika naujų restoranų, siūlančių patiekalus nuo „aukštosios prancūzų“ virtuvės iki „ekologiškos elegancijos“, kels tostus už savo sėkmę. Paminėjimas restoranų kritikais tapusių padangų gamintojų vadove yra pirmasis žingsnis siekiant gauti „Michelin“ žv...
4 žvaigždučių plius viešbutis „Gabija“ rudenį pasitinka su daugybe pramogų, aktyvių sporto veiklų, atsinaujinusiu meniu, nutolusiomis darbo vietomis (angl. coworking), konferencijų centru, sveikatingumo erdve bei kūno ir veido procedūromis.
Seniausias meksikietiškos virtuvės restoranas Vilniuje užvėrė duris, jo vadovė atvira: sprendimas buvo be galo sudėtingas (26)
Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone veikęs restoranas „Meksika“ užvėrė duris. Jo savininkė Aurelija Rakštytė „Delfi“ pasakojo, kad nelengvą sprendimą nulėmė nuovargis bei iššūkių keliančios aplinkybės maitinimo sektoriuje. „Sprendimas buvo labai sunkus. Dar negaliu net pravažiuoti pro tą gatvę, nes yr...
Atlikėjas Viktoras Vaikšnoras pragyvena ne tik iš scenos: šalia – net keli verslai ir besąlygiška mylimosios Sandros pagalba (5)
Į koncertus kartu su kolege ir mylimąja Sandra Žutautienė važiuojantis Viktoras Vaikšnoras pragyvena ne tik iš dainavimo. Pasirodo, ne vieną kūrinį sukūręs vyras sukasi itin greitai išpopuliarėjusiuose versluose – restorane „Skalvija“ ir tuo pačiu pavadinimu naktiniame klube. Negana to, Viktoras ne ...