Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.
Iš dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano Škotijoje į Lietuvą grįžtanti šefė Evelina: niekas netikėjo, kad man taip pasiseks
Azijietišką virtuvę pamėgęs savamokslis šefas per metus atidarė du restoranėlius – vieną Palangoje
Geriausiu Lietuvoje pripažinto restorano šefas Fernandes: man patinka kasdien gaminti vis kitokį maistą
Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos
Gian Luca Demarco kviečia į naują kavinę – patiekalą čia galima susidėlioti ir pačiam pirkėjui
Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą
Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų
Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų
Populiariausių restoranų Lietuvoje TOP 20: paaiškėjo, kam svečiai teikia prioritetą
Kai sostinėje kavinės grasina užverti duris, žemaičiai plečia maitinimo verslą: norime, kad Plungė klestėtų
Sostinės
baras vilioja neįprastomis atrakcijomis – rezervacijos į baltos
mišrainės ar čeburekų degustacijas išgraibstomos akimirksniu
Septynios Vilniaus vietos, kuriose patiekalai nustebins ir įkvėps
Leščiauskaitė ieškojo geriausių šaltibarščių: kainos gali siekti ir 10 eurų, o kiaušinio daugelis deda vos ketvirtį
Estijoje dar 4 nauji restoranai įtraukti į „Michelin“ gidą – viename jų inspektoriai norėtų lankytis kasdien
Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas
Prie ežero įsikūrusi užeiga suviliojo grožiu, bet skaudžiai nuvylė – geležinkelio bufeto lygio maistas ir tragiškas aptarnavimas
Eidami valgyti į šį barą pasiimkite pjūklą – patikėkite, jo tikrai prireiks
Nesėkmė profesionaliame sporte Luką atvedė į virtuvę – Plungėje restorane dirbantis šefas pildo įnoringiausius žemaičių pageidavimus