restoranas

886 straipsnių

Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.

Iš dviejų „Michelin“ žvaigždučių restorano Škotijoje į Lietuvą grįžtanti šefė Evelina: niekas netikėjo, kad man taip pasiseks

Azijietišką virtuvę pamėgęs savamokslis šefas per metus atidarė du restoranėlius – vieną Palangoje

Geriausiu Lietuvoje pripažinto restorano šefas Fernandes: man patinka kasdien gaminti vis kitokį maistą

Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos

Gian Luca Demarco kviečia į naują kavinę – patiekalą čia galima susidėlioti ir pačiam pirkėjui

Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą

Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų

Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų

Populiariausių restoranų Lietuvoje TOP 20: paaiškėjo, kam svečiai teikia prioritetą

Kai sostinėje kavinės grasina užverti duris, žemaičiai plečia maitinimo verslą: norime, kad Plungė klestėtų

Sostinės
baras vilioja neįprastomis atrakcijomis – rezervacijos į baltos
mišrainės ar čeburekų degustacijas išgraibstomos akimirksniu

Septynios Vilniaus vietos, kuriose patiekalai nustebins ir įkvėps

Leščiauskaitė ieškojo geriausių šaltibarščių: kainos gali siekti ir 10 eurų, o kiaušinio daugelis deda vos ketvirtį

Estijoje dar 4 nauji restoranai įtraukti į „Michelin“ gidą – viename jų inspektoriai norėtų lankytis kasdien

Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas

Prie ežero įsikūrusi užeiga suviliojo grožiu, bet skaudžiai nuvylė – geležinkelio bufeto lygio maistas ir tragiškas aptarnavimas
Eidami valgyti į šį barą pasiimkite pjūklą – patikėkite, jo tikrai prireiks

Nesėkmė profesionaliame sporte Luką atvedė į virtuvę – Plungėje restorane dirbantis šefas pildo įnoringiausius žemaičių pageidavimus

Parengė Vilnius Outlet

Šviežiais rankų darbo makaronais, traškiomis picomis ir jaukia atmosfera vilniečius bei miesto svečius džiuginantis „Vapiano“ Vilniuje atidaro antrąjį savo restoraną. Jau balandžio 11-ąją duris jis atveria sostinės šeimų traukos centre „Vilnius Outlet“. Tačiau ne tik daugelio pamėgtu itališku maistu...

2025.04.09 10:14
Parengė Restoranas Lokys

Įėję pro žemas duris Vilniaus Stiklių gatvėje įsikūrusiame restorane „Lokys“, išvysite didžiulį Žygimanto Augusto ir jo žmonos Barboros Radvilaitės portretą. Regis, didikai pasitinka restorano svečius ir kviečia pavakarieniauti taip, kaip kadaise puotavo LDK aukštuomenė.

2025.04.08 17:11
Lukrecija Giedraitytė

Vilniaus širdyje prieš kelias savaites duris užvėrė dar vienas restoranas – „The House“. Adresu Vokiečių g. 24 veikusio restorano savininkas ir šį bei dar vieną restoraną valdančios įmonės UAB „Delvira“ vadovas Linas Jablonskas „Delfi“ patvirtino, kad šį restoraną teko uždaryti.

2025.03.05 16:44
Žinios iš regionų
Bankrutuojančio sušių restorano vadovas: perkėlus kaštus pirkėjui, jis gyvenime nepirktų tų patiekalų
Vytautas Budzinauskas

Po dešimtmečio veiklos Marijampolėje bankrutuoja restoranas „Sušių baras“, skola mokesčių administratoriui ir „Sodrai“ siekia apie 200 tūkst. eurų. Užimtumo tarnybai pranešta apie 28 darbuotojų atleidimą, darbo neteks barmenai, virėjai, kiti darbuotojai. Buvęs vadovas „Delfi“ sako, kad verslas nepak...

2025.02.06 17:15
Ugnė Vedeikatė

„Nieko nėra neįmanomo. Viskas pasiekiama darbu ir atkaklumu“, – teigia Evelina Stripeikytė, talentinga Škotijoje dirbanti šefė, kurios dosje – ir dalyvavimas Jungtinės Karalystės kulinariniame konkurse „MasterChef: The Professionals“, ir kova dėl jauniesiems šefams skiriamos prestižinės „Roux schola...

2025.01.24 21:09
Kornelija Mykolaitytė

Dar viena įmonė papildė bankrutuojančių maitinimo įstaigų sąrašą – šįkart apie nutraukiamą veiklą pranešė restoranas „Onorė“. Pasak maitinimo įstaigos vadovės Indrės Šikšnienės, paskutine vyšnia ant torto tapo pridėtinės vertės mokesčio (PVM) ir minimalaus atlyginimo padidinimai. Kolegoms maitinimo ...

2025.01.06 15:52