restoranas

852 straipsnių

Restoranas (pranc. restaurer 'atstatyti, sustiprinti', angl. restaurant) – vidutinės ar aukštos klasės maitinimo paskirties įstaiga dirbanti pagal aukštus kokybės ir kultūros standartus bei orientuota į žmonių socializacijos poreikius. Dažnai veikia kaip tam tikros šalies virtuvės, laikotarpio, maisto rūšies ar gėrimo kultūros saugotoja, puoselėtoja ir skleidėja.

Azijietišką virtuvę pamėgęs savamokslis šefas per metus atidarė du restoranėlius – vieną Palangoje

Geriausiu Lietuvoje pripažinto restorano šefas Fernandes: man patinka kasdien gaminti vis kitokį maistą

Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos

Gian Luca Demarco kviečia į naują kavinę – patiekalą čia galima susidėlioti ir pačiam pirkėjui

Vilniuje atidarytas uzbekiškas restoranas kviečia atrasti Samarkando stiliaus maistą

Restoraną ant ratų „Kumeliuko sapnas“ įkūręs Emilis: jau pirmą dieną pardaviau apie 80 picų

Urtė Mikelevičiūtė: tikiuosi, vieną dieną šis miesto pakraštyje esantis restoranas atsidurs tarp „Michelin“ rekomenduojamų

Populiariausių restoranų Lietuvoje TOP 20: paaiškėjo, kam svečiai teikia prioritetą

Kai sostinėje kavinės grasina užverti duris, žemaičiai plečia maitinimo verslą: norime, kad Plungė klestėtų

Sostinės
baras vilioja neįprastomis atrakcijomis – rezervacijos į baltos
mišrainės ar čeburekų degustacijas išgraibstomos akimirksniu

Septynios Vilniaus vietos, kuriose patiekalai nustebins ir įkvėps

Leščiauskaitė ieškojo geriausių šaltibarščių: kainos gali siekti ir 10 eurų, o kiaušinio daugelis deda vos ketvirtį

Estijoje dar 4 nauji restoranai įtraukti į „Michelin“ gidą – viename jų inspektoriai norėtų lankytis kasdien

Kaune rado kepyklėlę, kuri užburia naminiu jaukumu ir ramybe, o dėl jos kepinių alpsta visas miestas

Prie ežero įsikūrusi užeiga suviliojo grožiu, bet skaudžiai nuvylė – geležinkelio bufeto lygio maistas ir tragiškas aptarnavimas
Eidami valgyti į šį barą pasiimkite pjūklą – patikėkite, jo tikrai prireiks

Nesėkmė profesionaliame sporte Luką atvedė į virtuvę – Plungėje restorane dirbantis šefas pildo įnoringiausius žemaičių pageidavimus

Roma Macijauskaitė

Nors virtuvės šefas Karolis Narušis kilęs iš kulinarų šeimos, apie darbą virtuvėje nesvajojo. Vis tik, išvykęs savęs išbandyti į Londoną, nepraėjus nė metams atsidūrė „Michelin“ žvaigžde įvertinatme japonų restorane ir neilgai suprato, kad tai — tikrasis jo pašaukimas. Po 10 metų grįžęs į Lietuvą Na...

Parengė Gastrolės

„Gastrolės“ gali atvežti Jums restoraną bet kur! Taip dažnai sakome savo klientams, kurie kreipiasi į mus dėl renginio maitinimo sprendimų nestandartinėse vietose. O kaip gi kitaip, juk mūsų darbas yra pasirūpinti, kad net ten, kur restorano nėra, Jūsų renginio svečiai gautų kokybišką, estetišką ir ...

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) laikinai sustabdė UAB „Almoro“ indiškų patiekalų restorano „Devi Indian“ veiklą Kaune (Vilniaus g.16). Toks sprendimas priimtas po to, kai pagal gautą vartotojo pranešimą Priežiūros departamento Kauno apygardos priežiūros skyriaus inspektoriai patikr...

Kornelija Mykolaitytė

Vilniaus Naujamiesčio mikrorajone veikęs restoranas „Meksika“ užvėrė duris. Jo savininkė Aurelija Rakštytė „Delfi“ pasakojo, kad nelengvą sprendimą nulėmė nuovargis bei iššūkių keliančios aplinkybės maitinimo sektoriuje. „Sprendimas buvo labai sunkus. Dar negaliu net pravažiuoti pro tą gatvę, nes yr...