Tiesa, jo rekomendaciją lydėjo ir vienas prašymas – būk geras, tik nesumalk į miltus, nes aš ten dar norėsiu kada užsukti pavalgyti.
Vieną jo rekomenduotą vietą prieš kelerius metus buvau sumalęs į miltus – tada mes su juo kartu pietavome ir lig šiol, kai jis ten užsuka, padavėjos primena jam mano vizitą…
Nors brolis rekomendavo paragauti „Kurėne“ dienos pietų patiekalų, kurie čia svečiams siūlomi iki 15:00, bet kol Katinienė išsipuošė, mes kiek pavėlavome ir atvykome tik po 17:00.
Vyrai, kurių moterys neranda spintoje ką apsirengti, mane puikiai supras…
Bare be mūsų buvo dar keli staliukai su svečiais, tai pasinaudojęs ta proga padariau daugiau nuotraukų, kad galėčiau jums perteikti interjero vaizdus.
Meniu pasirinkimas siauras, sakyčiau, primenantis ne baro, o greičiau restorano.
Kelios sriubos, pora salotų, šiek tiek užkandžių ir keli pagrindiniai patiekalai.
Kol aš gurgiantį skrandį bandžiau raminti stalo vandeniu, Katinienė morkų sultimis maitino organizmą karotinu, kuris turėtų pagerinti įdegį Graikijoje.
Paminėjęs Graikiją trumpai anonsuosiu, kad jūsų lauks nemažai reportažų, skirtų tos šalies maitinimo įstaigoms.
Užkandžiams užsakėme šaltibarščių ir „Cezario“ salotų.
Retai kada užsakau „Cezario“ salotų, nes jos man per daugelį metų testavimo, pasakysiu sąžiningai, pabodo.
O ir šiame bare užsakiau jų tik dėl to, kad tarp salotų, be „Cezario“, buvo dar daržovių salotos su feta.
„Cezario“ salotos su vištiena – 8,00 €
Ir ką jūs galvojate? Ogi šiame bare jų suvalgęs aš vėl atradau meilę šioms iki skausmo pažįstamoms „Cezario“ salotoms.
100 % baigtumas. Su ančiuviais padaže nepersistengta, lyg žinojo, kokie jautrūs mano skonio receptoriai. Ančiuviai jaučiami, bet jie nedominuoja ir neužgožia kitų salotų sudedamųjų dalių.
Sultinga vištiena, neišsausinta rūkyta šoninė.
Šaltibarščiai – 4,20 €
Be priekaištų Katinienė valgė ir šaltibarščius. Nebent, jos nuomone, priekaištas galėtų būti didelė šaltibarščių porcija.
Kai atnešė pagrindinius patiekalus, pasijutau, lyg žvelgčiau į kokios pasakų knygos iliustracijas.
Labai įdomus garnyro patiekimas prie abiejų patiekalų. Tie sustatyti agurkėliai – lyg kokie medžiai.
Įprastai mano kritikos sulauktų prie abiejų patiekalų garnyruose besidubliuojantys marinuoti agurkai bei pomidorai, bet iš kitos pusės, befstrogenas be marinuotų agurkų nepatiekiamas.
Befstrogenas „Stroganovo jautiena“ – 10,00 €
Befstrogeno porcija Katinienei irgi pasirodė per didelė.
Aš nesuprantu, kodėl jūs, moterys, pirkdamos sukneles neperkate jų keliais dydžiais didesnių. Kaina tiek mažiausio dydžio, tiek didžiausio tokia pati.
Nusiperkate keliais dydžiais didesnę suknelę ir jokių nervų gadinimo prie stalo ribojant save.
Kadangi befstrogeno porcija buvo didelė, tai kelis gabaliukus jautienos turėjau garbės paskanauti ir aš. Minkštutė netąsi jautiena, gausu tirštoko padažiuko, puri bulvių košė.
Kepsnys „Baravykas“ – 9,00 €
Tas, kuris kūrė šio kepsnio „Baravykas“ receptą, greičiausiai bandė atkurti lėkštėje gerus prisiminimus iš vaikystės, nes tas vaizdas lėkštėje – lyg nužengęs iš kokio stebuklingo miško.
Baravyko koteliui patiekale atstovaujančios bulvės vidus išskobtas, o į vidų prikišta baravykų. Ant viršaus – kiaulienos kepurė, aplieta baravykų padažu.
Prie riebesnio grybų padažo puikiai tiko marinuotos daržovės.
Net nebandykite komentaruose rašyti „kur jums tiek telpa“, nes, prisipažinsiu, kad ir kaip buvo skanu, įveikiau vos vieną grybą.
Lietiniai su varške – 6,00 €
Lietinius su varške užsisakiau tik dėl mylimų heiterių, kurie vis vien komentaruose rašys – „kur jums tiek telpa“.
Nesu ėdrus Katinas, bet tie lietiniai su varške buvo verti tos nuodėmės.
Net Katinienė, pamiršusi savo dietas ir per siūles traškančią suknelę, nepastebėjo, kaip pradangino vieną iš blynų.
Reziumuoju. Visų pirma noriu perduoti užuojautą virtuvės darbuotojui, kuris atsakingas už bulvių paruošimą kepsniui „Baravykas“.
Net neabejoju, kad, mielas žmogau, tu jų per ateinančias savaites priskobsi tiek, kad „Baravyko“ kepsnys tau naktimis pradės vaidentis.
Nes šios miško pasakos norės paskanauti daugelis mano sekėjų, kurie skaitys šią apžvalgą.
Vertindamas maisto barą „Kurėnas“ 5/5 noriu perduoti linkėjimus broliui ir pasakyti, kad eik drąsiai čia valgyti, nes šį kartą nieko į miltus nesumaliau.
O aš dar čia būtinai sugrįšiu „Cezario“ salotų ir bent vieno baravyko…
„Kurėnas“, J. Janonio g. 19-6, Klaipėda
Daugiau Riebaus Katino apžvalgų:
Tekste pateikiama asmeninė tinklaraštininko Riebus Katinas nuomonė ir vertinimai.