„Kai norisi to „kažko skanaus“, rekomenduoju pasigaminti vamzdelius su faršu. Paruošimas visai neužtruks: vos kelios minutės, kol susuksite vamzdelius ir įkais orkaitė, o tada beliks apsišarvuoti kantrybe ir palaukti 20–25 minutes, kol užkandžiai iškeps. Karšti jie yra ypač skanūs – tįstantis sūris, aromatinga mėsa, švelnios pupelės ir traškūs tortilijos krašteliai sukuria nepaprastą kombinaciją, kurią norisi kartoti vėl ir vėl“, – pasakoja R. Labžentė.

Roma Labžentė

Vamzdeliai gaunasi tvirti, tad juos labai patogu valgyti ne tik ant sofos prie televizoriaus, bet ir neštis į gamtą, žygį ar paprasčiausiai įsidėti į pietų dėžutę.

Traškūs vamzdeliai su įdaru

„Tik nepamirškite šalia šviežių daržovių – agurkų ar pomidorų, tada užkandis bus vertingesnis“, – pataria tinklaraščio „5produktai“ autorė iš Plungės.

Traškūs vamzdeliai su įdaru

Traškūs vamzdeliai su įdaru

6-iems vamzdeliams reikės:

3 tortilijų (renkuosi pilno grūdo)

200 g maltos kiaulienos

150 g konservuotų pupelių pomidorų padaže

100 g sūrio

prieskoniams – raudonėlio, druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos

Gaminimas:

1. Tortilijas perpjauti per pusę.

2. Maltą mėsą sudėti į dubenį ir suberti prieskonius – dėkite mėgstamiausius. Viską gerai išmaišyti.

3. Ant tortilijų puselių plonu sluoksniu tepti maltą mėsą, o tada susukti piltuvėliu. Sudėti į kepimo formą taip, kad laisvas tortilijos kraštas būtų prispaustas.

4. Pasiruošti įdarą: burokine tarka sutarkuoti sūrį ir sumaišyti su pupelėmis. Čia labai tiktų ir alyvuogės ar jelapenai.

5. Įdarą šaukšteliu sudėti į tortilijų vidų. Viršų pabarstyti raudonėliu.6. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes.

PATARIMAS:

mėsą galite keisti ir vištiena, tačiau tada kepimo laikas sutrumpės iki 15–20 minučių.