„Kai norisi to „kažko skanaus“, rekomenduoju pasigaminti vamzdelius su faršu. Paruošimas visai neužtruks: vos kelios minutės, kol susuksite vamzdelius ir įkais orkaitė, o tada beliks apsišarvuoti kantrybe ir palaukti 20–25 minutes, kol užkandžiai iškeps. Karšti jie yra ypač skanūs – tįstantis sūris, aromatinga mėsa, švelnios pupelės ir traškūs tortilijos krašteliai sukuria nepaprastą kombinaciją, kurią norisi kartoti vėl ir vėl“, – pasakoja R. Labžentė.

Roma Labžentė

Vamzdeliai gaunasi tvirti, tad juos labai patogu valgyti ne tik ant sofos prie televizoriaus, bet ir neštis į gamtą, žygį ar paprasčiausiai įsidėti į pietų dėžutę.

Traškūs vamzdeliai su įdaru

„Tik nepamirškite šalia šviežių daržovių – agurkų ar pomidorų, tada užkandis bus vertingesnis“, – pataria tinklaraščio „5produktai“ autorė iš Plungės.

Traškūs vamzdeliai su įdaru

Traškūs vamzdeliai su įdaru

6-iems vamzdeliams reikės:

3 tortilijų (renkuosi pilno grūdo)

200 g maltos kiaulienos

150 g konservuotų pupelių pomidorų padaže

100 g sūrio

prieskoniams – raudonėlio, druskos, juodųjų pipirų, saldžiosios paprikos

Gaminimas:

1. Tortilijas perpjauti per pusę.

2. Maltą mėsą sudėti į dubenį ir suberti prieskonius – dėkite mėgstamiausius. Viską gerai išmaišyti.

3. Ant tortilijų puselių plonu sluoksniu tepti maltą mėsą, o tada susukti piltuvėliu. Sudėti į kepimo formą taip, kad laisvas tortilijos kraštas būtų prispaustas.

4. Pasiruošti įdarą: burokine tarka sutarkuoti sūrį ir sumaišyti su pupelėmis. Čia labai tiktų ir alyvuogės ar jelapenai.

5. Įdarą šaukšteliu sudėti į tortilijų vidų. Viršų pabarstyti raudonėliu.6. Kepti 180 laipsnių orkaitėje 20–25 minutes.

PATARIMAS:

mėsą galite keisti ir vištiena, tačiau tada kepimo laikas sutrumpės iki 15–20 minučių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį. Daugiau informacijos Taisyklėse ir info@delfi.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją