Nesvarbu, kaitina karštis ar pila lietus – patiekalai iš bulvių yra neatsiejami nuo lietuvių stalo. Paprastai bulves lietuviai valgo pietums ar vakarienei, tačiau, pavyzdžiui, Ispanijoje šios daržovės mėgstamos net ir pusryčiams. Šviežio derliaus bulvės pasižymi gerųjų savybių gausa. Daugiausiai nau...
faršas
56 straipsnių
Kartais norisi kažko skanaus, bet niekaip negalime suprasti, ko... Pažįstamas jausmas? Ypač, jeigu kalbame apie užkandžius prie filmo, vakarojimus su draugais, o gal tiesiog tada, kai reikia pasirūpinti sočiu maistu į gamtą. Tokiems atvejams maisto tinklaraščio „5produktai“ kūrėja Roma Labžentė turi...
Paaiškino, kaip išsirinkti mėsą: ką reiškia „užauginta be antibiotikų“ ir kuo skiriasi faršas nuo maltos mėsos? (1)
Ekologiška, užauginta be antibiotikų, bio, natūrali... mėsos prekeiviai sukasi kaip gali, kad tik pritrauktų pirkėją prie savo produkcijos, bet, kaip sakoma, ne viskas auksas, kas auksu žiba. O gal ir atvirkščiai. Delfi pasidomėjo, pagal kokius kriterijus rinktis mėsą, kad ji būtų šviežia, skani ir ...
Čeburekus valgo net tie, kas mėsos privengia. Traškūs išorėje, tačiau minkšti ir sutingi viduje – būtent tokių čeburekų receptą jums ir patiekiame.
Jei pietums sugalvojote kepti žemaičių blynus, laiko jų gamybai reikės skirti. Tačiau tai nieko nereiškia palyginus su sočiais ir labai gardžiais žemaičių blynais, apipiltais skaniu sviesto ir grietinės padažu.
Jei mėgstate tortilijas su faršu, griebkite receptą ir gaminkite. O jei niekada neragavote, pats metas išbandyti. Tortilijos su faršu – tikrai dėmesio vertas patiekalas.
Kai oras už lango primena ne pavasarį, o gilų rudenį, taip ir norisi šildančio, komfortą teikiančio maisto. Maisto tinklaraščio „Gamink su Audrone“ kūrėja Audronė Zemenskienė ta proga kviečia išsikepti sočių ir gardžių bulvinių blynų su mėsa.
Faršu ir ryžiais įdarytos paprikos – puikus pasirinkimas pietums. Paruošimas truks apie 17 minučių, dar apie pusvalandį kepsite orkaitėje. Valgykite įdarytas paprikas vienas ar su mėgiamu garnyru.
Ant šv. Velykų stalo dažnai puikuojasi mėsos ar liežuvio vyniotinis. Tad šįkart kviečiame jį pasigaminti patiems. Liežuvio vyniotinio skonį įvertins visi.
Paprastai faršu įdarytos saldžiosios paprikos patinka visiems, žinoma, tiems, kas neatsisako valgyti mėsos. Spalvingas, kvapnus, sotus patiekalas tikrai pradžiugins valgio laukiančius artimuosius. Gaminkite įdarytas saldžiąsias paprikas pietums ar vakarienei.
Cepelinai gali būti kitokie. Šiem net nereikės bulvių tarkių naudosite išvirtas bulves. kitokius cepelinus pateikite su mėgiamu padažu: grietine ar grietinės ir spirgučių pagardu.
Tai, ko gero, skaniausias čeburekų receptas. Su kefyru ruošiama tešla yra elastinga ir tuo pačiu iš išorės traški, o su sultiniu ruoštas faršas – itin sultingas. Čeburekus valgome kiek atvėsusius – kad karštas sultinys nenudegintų.
Daugeliui atrodo, kad čeburekus gaminti yra itin sudėtingas ir ne kiekvienam įkandamas procesas. Iš tiesų, tai labiau laiko ir kantrybės reikalaujantis patiekalas. Tačiau dėl sultingų ir sočių čeburekų verta pasistengti.
Visai nebrangu, o galimybės sočiai vakarienei – kone neribotos. Būtent dėl to smulkinta mėsa ir faršas taip dažnai tampa pagrindiniu patiekalų ingredientu: pradedant balandėliais, cepelinais, žemaičių blynais ir baigiant įvairiausiomis sriubomis ir troškiniais. Šaltuoju metų laiku tokius patiekalus ...
Makaronai su faršu neabejotinai yra vienas populiariausių makaronų patiekalų. Paruošti gana nesudėtinga, o ir skanu,ir sotu. Patiekdami makaronus su faršu užbarstykite sūriu.
Vėsesnis oras diktuoja savo sąlygas ne tik drabužinei, bet ir virtuvei. Natūraliai norisi šiltesnio, tonizuojančio maisto. Ir čia labai gelbsti faršas. Maisto tinklaraščio „Valgė spalvė“ autorė Živilė Stumbrienė pasakoja, kad šeimoje patiekalus iš faršo mėgsta tiek mažas, tiek didelis. Tiesa, visi t...
Kai kurie grilio mėgėjai iki šiol gamina tik klasikinius mėsainius. „Baiminamasi eksperimentuoti, bet visiškai be reikalo, – tvirtina Šiaulių Valstybinės kolegijos Organizacijos komunikacijos ir rinkodaros antro kurso studentė Kotryna Petrikaitytė. – Šie mėsainiai tiesiog tirpsta burnoje.“ Kotryna d...
Šviežios mėsos pasirinkimas didesniuose prekybos centruose – išties gausus. Visgi neretai galima ir susimaišyti. Pavyzdžiui, ar žinojote, kuo faršas skiriasi nuo smulkintos mėsos, o jautiena – nuo brandintos bulienos?
Čili sriuba yra viena iš mėgstamiausių maisto tinklaraščio „Jurgitos receptai“ kūrėjos sriubų – skani, soti, aštri. Recepto autorė pataria: norint skystesnės čili sriubos – pilkite daugiau vandens.
Makaronai su faršu – vienas populiariausių makaronų patiekalų. Dėl to, kad skanu, dėl to, kad greitai ir nesudėtingai paruošiama. Prieš patiekdami makaronus su faršu apibarstykite kietuoju sūriu.