Turbūt Europoje nerasime turtingesnių už lietuvaičius. Tokią išvadą padariau vos grįžęs iš Italijos. Žmonės guodžiasi, kad viskas brangsta ir nėra pinigų, o restoranuose nėra kur musei nusėsti…
Riebus katinas
39 straipsnių
Riebus katinas – tinklaraštininkas, vertinantis maisto kokybę ir restoranus, kuriuose apsilanko. Įvertinimai pateikiami remiantis penkiais nagučiais. „Esu Riebus katinas, einu, kur noriu, rašau, apie ką noriu. Esu už laisvę reikšti savo nuomonę“, – sako Riebus katinas.
Pajūryje aptiko tikrą perlą: kainos juokingos, o patiekalai – lyg iš pasakų knygos
Prie ežero įsikūrusi užeiga suviliojo grožiu, bet skaudžiai nuvylė – geležinkelio bufeto lygio maistas ir tragiškas aptarnavimas
Eidami valgyti į šį barą pasiimkite pjūklą – patikėkite, jo tikrai prireiks
Kainos Palangoje tiek išaugo, kad šokiruoja ir pačius pardavėjus: nepatikėsite, kiek teko sumokėti
Dėl šio deserto iki kavinės Riebus katinas važiavo 60 kilometrų: lūkesčiai buvo labai dideli
Riebus katinas Žemaitijoje rado perliuką: skanus maistas, didelės porcijos ir autentiški pastatai
Riebus katinas čia negrįš, bet nori įspėti ir kitus: geriau būčiau sumokėjęs dvigubai brangiau
Riebus katinas: aplink barai merdėja, o šiame net laisvo stalelio nerasi
Riebus katinas: baro pavadinime nebuvo jokios užuominos, kas per siurprizai mūsų jame laukia
Riebus katinas: maistas skanus, bet yra kelios priežastys, dėl kurių čia greitu metu nesugrįšiu
Riebus katinas: kvapai kavinėje kėlė šleikštulį, o tokio tragiško maisto dar niekur neteko ragauti
Riebus katinas: į šį barą Palangoje neikit tik dėl vienos priežasties
Riebus katinas nustebo: to dar nebuvo, kad man padavėjas aiškintų, kaip valgyti
Pamačius restorano tualetą Riebiam katinui kilo klausimas: gal čia buvo užsukę rusų kareiviai?
Fenomenas šalia Kauno: kavinėje – tik vienas patiekalas, bet čia visuomet buriuojasi žmonės
Gal galima daugiau pozityvo? Paskutiniu metu susilaukiu panašių skaitytojų klausimų. Žinokit labai sunku išlaikyti tekste pozityvą kai maistas tą pozityvą nužudė po pirmo jo kąsnio.
Atsitiktinai užsukęs į pakelės užeigą Riebus katinas liko sužavėtas: vargu ar kitur būčiau taip skaniai pavalgęs už 10 eurų (5)
Kartais gyvenime nutinka kuriozinė situacija, kuri padiktuoja įdomią temą. Taip jau atsitiko, kad per neapdairumą išėjau iš namų be piniginės, ir tai pastebėjau tik pakeliui į Kėdainius.
Yra daugybė motyvacinių knygų, kuriose pasakojama, kokias asmenines savybes reikia tobulinti, kad taptum sėkmingu. Daugelį jų perskaičiau ir aš, apie tai aš kaskart prisimenu pažvelgęs knygų lentynas, kuriose jos stovi išrikiuotos lyg kareivėliai. Kai kurias perskaičiau net po kelis kartus. Jas skai...
Visiškai nenorėjau eiti ten, kur atsidūriau. Itališkame restoranėlyje „Piano piano“ jau esu buvęs ir ne kartą. Kadangi retai būnu Vilniuje, norėjosi išbandyti kažką naujo, dar nebandyto. Didelei mūsų nuostabai, daugelis restoranų, į kuriuos bandėme patekti, buvo uždaryti. Suprasčiau – pirmomis savai...
Užeiga priminė laikus, kai kūrėsi pirmieji kooperatyvai: guminė mėsa, šaldytas kepsnys ir jokio kasos čekio (10)
Nors autostradą Klaipėda-Vilnius galite pravažiuoti per nepilnas 3 valandas, ir per tą laiką nespėsite praalkti, ji vis vien jums pasiūlys nemažą pasirinkimą maitinimo įstaigų, išsimėčiusių skirtingose kelio pusėse. Daugelis jų skaičiuoja ne vieną gyvavimo dešimtmetį ir kai kurios iš jų per tuos met...
Garsieji Šventosios čeburekai sukėlė lengvą šoką ir nusivylimą – nepasimaukite ant marketinginio kabliuko (10)
Nesuklysiu teigdamas, kad šios vasaros pajūrio didžiausia sensacija buvo milžiniški čeburekai Šventojoje. Pakako vienam populiariam influenceriui Šventojoje nulipti nuo dviračio prie vieno bariuko ir nusipaveiksluoti su milžiniško dydžio čebureku, ir masės poilsiautojų, ištroškusių panašių potyrių, ...
Kavinėje, kuri turėjo garbės ruošti pietus prezidentui Adamkui, pasijuto lyg nublokšti 40 metų atgal (1)
Prieš daugiau nei 30 metų pasirodė nuotykių filmas „Atgal į ateitį“ su puikiais aktoriais pagrindinėse rolėse Maiklu Dž. Foksu ir Kristoferiu Loidu. Vyresnės kartos skaitytojai tikrai prisimins šį linksmą filmą, o jaunesniems skaitytojams, jei jo nematėt, rekomenduoju pažiūrėti. Nes mes, apsilankę Š...
Taip taip, jūs gerai perskaitėte, bet šią apžvalgą noriu pradėti ne nuo padavėjo pasisakymo prie mūsų stalo, o nuo visiems vasarą aktualios temos – šašlykų.
Riebiam katinui į kavinę užsukus dienos pietų ištiko lengvas šokas: atrodo, sriuba skiesta ne kartą ir ne du (5)
Prieš gerus 15 metų kavinės ir restoranai pasiūlė naują paslaugą – dienos pietus, o metams bėgant tai tik populiarėjo ir dabar jau daugeliui tapo kasdienybe. Virtuvės darbuotojai kasdien kuria mažytį dienos meniu iš kelių patiekalų, kuriuos klientai gali užsisakyti tam tikru metu. Dažniausiai dienos...
99,9 proc. į valgyklas einančių žmonių jose tikisi nebrangiai, bet sočiai pavalgyti. O jau likęs 0,1 proc. valgyklose tikisi aptikti kažkokių įdomesnių poskonių. Prisipažinsiu, jog į valgyklas eidamas priklausau tai didžiajai masei. Tad ir vertindamas valgyklas atsižvelgiu į tuos visiems aktualius k...
Jus greičiausiai atpažino ir dėl to jums taip skaniai pagamino valgyti. Tokias ir panašias replikas tenka skaityti komentaruose po apžvalgomis, kurių tekstuose maitinimo įstaigas įvertinu aukštu balu.
Tam, kad suprastumėte apie ką rašysiu šioje apžvalgoje, prieš tai rekomenduoju perskaityti šią senesnę apžvalgą „Kvapai kavinėje kėlė šleikštulį, o tokio tragiško maisto dar niekur neteko ragauti“.
Riebus katinas: kvapai kavinėje kėlė šleikštulį, o tokio tragiško maisto dar niekur neteko ragauti (38)
Šis tekstas tiems, kurie senai pavalgė, arba nesiruošia greitu metu valgyti, nes perskaitę šį tekstą arba išvemsite tai, ką nesenai suvalgėte, arba apetitas dings mažiausiai visai dienai.
Neskanus maistas, nejauki aplinka, švaros trūkumas, prastas aptarnavimas – tai priežastys, dėl kurių mes jau po pirmo apsilankymo pradedame vengti kai kurių maitinimo įstaigų. Bet yra dar viena priežastis, dėl kurios vertėtų atsiriboti nuo kai kurių maitinimo įstaigų, ir ta priežastis labai svarbi, ...
Ne visi Lietuvos miestų senamiesčiai gali pasidžiaugti dideliu lankytojų skaičiumi. Daugelį metų keliaudamas per didžiuosius Lietuvos miestus padariau išvadą, kad gyviausi yra Vilniaus ir Kauno senamiesčiai (tikiuosi, kalbininkai nesupyks už tokį išsireiškimą). Net mano gimtasis miestas – Klaipėda –...
Riebus katinas šią smuklę įtraukė į lankytinų vietų Lietuvoje sąrašą: kai kurių patiekalų kainos tiesiog juokingos (4)
Vasara yra toks metų laikas, kai „išsitaškę“ būna ne tik atostogaujantys, bet ir darbuotojai. Jei yra profesijų, kur taip vadinamas „išsitaškymas“ nėra sveikintinas, tai lai man atleidžia maitinimo įstaigų savininkai, bet aš parašysiu, jog išsitaškę padavėjai yra lyg aukso grynuoliai jūsų versle. Ti...
Kas geriau: sumokėti mažai ir išeiti alkanam, ar sumokėti brangiai ir skaniai pavalgyti? Kol jūs galvojate savo atsakymo versiją, kurią parašysite komentaruose, aš pradedu savo apžvalgą, kurioje pabandysiu atsakyti į šį klausimą.
Ši vasara pilna stebuklų. Pamenu vos jai prasidėjus visi dienraščiai buvo pasigavę populiarią temą – patiekalų kainos Palangos maitinimo įstaigose. Ir pagrindiniu smuiku griežė cepelinų kainos. Bet turiu nuliūdinti žurnalistus, nes Palangos verslininkus su kaupu perspjovė kaimo užeiga netoli Panevėž...
Apsilankęs populiariame Žemaitijos restorane Riebus katinas norėjo ir verkti, ir juoktis – ar mane laiko sudžiūvusiu asilu? (3)
Šią apžvalgą noriu pradėti paminėdamas, kad jau keli metai iš eilės vyksta graži akcija „Pavaišink senjorus cepelinais“, kurios metu vasario mėnesio pirmą sekmadienį daugelis maitinimo įstaigų vaišina senjorus cepelinais. Kasmet prie šios gražios akcijos prisijungia vis daugiau maitinimo įstaigų. Yr...