O kam? Stalai ir kėdės, jei jie sukalti iš medžio, o ne „fanieros“, laikys dar ne vieną dešimtmetį.
Ir jų nesulaužys ne tik kad gerai įmitęs „fūristas“, bet jos nesutraškės ir ant jų prisėdus Riebiam katinui.
Nežinau kodėl, bet man daugelis pakelės maitinimo įstaigų atsiduoda praėjusio šimtmečio paskutiniuoju dešimtmečiu.
Prie jų galiu po apsilankymo priskirti ir užeigą „Pas Lado“.
Tas taupymas ant visko, kas lyg pagrindinė sėkmingo verslo priežastis buvo prasismelkę į kiekvieno 90-jų metų verslininko smegenis, jaučiamas jau vos užeini į užeigą.
Tai – prieblanda, kurioje gauni sėdėti, nes dienos metu nors ir užeigoje tamsu, bet šviesų niekas nedegs, nes – taupom.
Meniu – toks, koks prieš 30 metų buvo kažkas prabangaus, panašiai kaip šiais laikais naujausio modelio „Iphon’as“. Oda aptraukti meniu viršeliai ir įmautės, kuriose, pasikeitus patiekalams, tereikia sudėti naujai atspausdintus A4 meniu lapus, o ne keisti visą meniu.
Bet kadangi mes čia užsukome ne patalpų pirkti ar interjero keisti, padarome užsakymą ir laukiame pirmų patiekalų.
Sulaukę sulčių mes vėl kažkokios nematomos jėgos buvom nublokšti į tuos 90-uosius, kai barmenai pamiršdavo algą pasiimti, nes pakankamai bare „prisidurdavo“.
Gal kas norės su manimi pasiginčyti ar susilažinti, bet aš daryčiau statymą, kad stiklinėse sulčių buvo geriausiu atveju po 150 ml.
Salianka – 5,00 €ur
Meniu buvo parašyta, kad „Saliankoje“ bus dešra ir dar pieniškos dešrelės, bet mano dideliam liūdesiui, jei ir buvo kokios kitos dešros šioje sriuboje, tai ji sudarė mizerną kiekį, kuris sriubos skoniui jokios įtakos neturėjo, bet už tai beskonių pieniškų dešrelių buvo priraikyta gausiai.
Na, o kad liūdesys dėl prėskos sriubos nepriverstų manęs apsiverkti, virtuvėje dirbęs į ją įdrėbė gerą šaukštą grietinės.
Salianką daugelis apibūdina kaip sriubą, kurią sukūrė žmonės tik dėl to, kad varganas gyvenimas privertė juos varijuoti su tuo, ką turi šaldytuve.
Tai šios sriubos skonis būtent toks, ir jei norite prisiminti tuos laikus, kai šaldytuve buvo pasikoręs peliukas, užsisakykite šios sriubos ir su kiekvienu jos šaukštu, gardintu beskonių pieniškų dešrelių, tie prisiminimai jus užlies vis stipriau.
Jautienos šašlykas – 15,00 €ur
Didžiausias viltis buvau sudėjęs į šašlyką, kuris mane nuvylė vos jį pamačiau. Jau vien jo išvaizda visa gerkle bandė man išrėkti, kad stebuklų nesitikėčiau, bet aš gi optimistas, ir, kas svarbiausia, nepamenu, kada esu valgęs jautienos šašlyko.
Keli kąsniai ir aš suprantu, kad jautis, kuris buvo man patiektas, bus greičiausiai skerdykloje pasikeitęs lytį ir dokumentus. Nes nuo pat gimimo karvei, save laikiusiai jaučiu, tik atvykusi į skerdyklą, be papildomų trukdžių buvo suteikta galimybė pasikeisti lytį.
Trumpai apie šašlyką – tąsį lyg guma, vietomis neiškepusi jautiena.
Sūrio kepsnys
Aš džiaugiuosi ir tuo pačiu liūdžiu, kad šaldytų produktų pramonė taip aukštai palypėjo, ir jau jų gaminius ne tik tinginiai namie šildosi, bet ir masiškai jais pradeda prekiauti maitinimo įstaigos.
Teigti 100 proc., kad sūrio kepsnys yra šaldytas pusfabrikatis, negaliu, bet jo skonis būtent toks, kokį gauni kelis mėnesius šaldiklyje pragulėjusį gaminį pakepęs.
Vienintelis, kas turėjo kažkokio skonio sūrio kepsnio lėkštėje tai gruzdintos bulvytės, gausiai apibarstytos vegetos pusseserės prieskoniais.
Reziumuoju. Sūrio kepsnio kainos po nuotraukomis neparašiau ne per klaidą, o dėl to, kad paveiksluotose meniu nuotraukose jo kainos neradau, o čekio, kurį galėčiau namie rašydamas apžvalgą studijuoti, negavau.
Tad, kaip ir minėjau pavadinime, įrodymų – čekio, – kad aš ten buvau, neturiu, kaip ir neturi užeiga…
Tad 2/5 užeigai „Pas Lado“, ir jei norite pasinerti į prisiminus, kai kūrėsi pirmi kooperatyvai nepriklausomoje Lietuvoje, galit užsukti į šią užeigą.
Užeiga „Pas Lado“
51102 Kaunas
Lyg filme filmas „Atgal į ateitį“ Riebus katinas pasijuto ir apsilankęs Šilalėje: Kavinėje, kuri turėjo garbės ruošti pietus prezidentui Adamkui, pasijuto lyg nublokšti 40 metų atgal
Liūdnas vaizdas Riebų katino ištiko ir apsilankius Klaipėdoje: Riebiam katinui į kavinę užsukus dienos pietų ištiko lengvas šokas: atrodo, sriuba skiesta ne kartą ir ne du
Daugiau Riebaus katino apžvalgų: