Vaizdelis panašus į tą, kurį matote kiekvieną sekmadienį bažnyčioje mišių metu, kai kunigas tikintiesiems į burnelę deda po mažytę plotkelę.
Neslėpsiu, jog ir aš „papuoliau“ ant to reklaminio triuko, bet vykti paskanauti tų čeburekų mane vis atbaidydavo informacija apie tai, jog tenka kelias valandas laukti, kol pagaliau gauni galimybę padaryti užsakymą bare.
Tai, kad eilėje ten žmonės prastovi nuo 1,5 iki 2 val., patvirtino ir mano geri bičiuliai, paskambinę man tada, kai pagaliau atstovėję ilgą eilę, sulaukė galimybės prisėsti prie atsilaisvinusio stalelio.
Keista buvo tik tai, kad jie, paprašyti paskambinti vėliau ir pasidalinti įspūdžiais apie čeburekų skonį, nei patys skambino, nei ragelį kėlė.
Tad pasakyti, kiek jiems teko laukti dar pačių čeburekų, negaliu.
Tuomet pamaniau, jog po skanių – milžiniškų – čeburekų jie krito į dievišką ekstazę ir dėl to ignoravo mano skambučius.
Tada manyje smalsumas paėmė viršų, tad nesusilaikiau ir aš nenuvykęs į Šventąją paskanauti tų visų apkalbamų čeburekų.
Tam, kad nereiktų stovėti eilėje, pasirinkau vizitui pirmadienį, o į barą užėjome jam tik atsidarius.
Tad laiko deginimo eilėje išvengėme.
Meniu pasirinkimas platus, bet užrašas lentoje prie įėjimo mus buvo įspėjęs, kad čia be čeburekų šiandien nieko kito iš maisto ir negausime.
Ir tikrai dėl to nenuliūdome, nes mūsų tikslas ir buvo būtent žymieji čeburekai.
Aišku, kiek nustebino jų kaina – 10,00 €ur, ir dar labiau nuostabą sukėlė tai, kad čebureko su kiauliena ar jautiena kaina tokia pati.
Visi puikiai žinome, kad kiauliena pigesnė nei jautiena, o jei dar į kompaniją jautienai eina ir sūris, tai to čebureko savikaina dar labiau išauga.
Čeburekams valgyti be įrankių dar gaunate ir pirštines, bet toje terasos vietoje, kurioje mes sėdėjome, buvo karšta kaip šiltnamyje, tai pirštines panaudojau tik filmavimui.
Noriu paminėti, kad personalas čia ne tik profesionalus, bet ir labai draugiškas.
Kai pagaliau mums atnešė čeburekus, patyriau lengvą šoką, bet tai nebuvo džiugesio persmelkta emocija, o labiau nusivylimo, nes mums patiekti čeburekai ženkliai mažesni už tą, kurį iškėlęs prieš save džiaugėsi Orijus Gasanovas. Jis su tuo čebureku atrodė lyg su kanalizacijos dangčiu.
Mano rankose tas čeburekas nebeatrodė taip įspūdingai. Namie aptarinėdami su Katiniene čeburekų skirtumus net pajuokavome, gal Orijaus ūgis koks metras dvidešimt, nes tai paaiškintų, kodėl mažose rankytėse tas čeburekas atrodo toks didelis.
Tiek to, tas dydis, belieka tuos čeburekus paskanauti.
Čeburekas su kiauliena – 10,00 €ur
Čebureke su kiauliena skani buvo tik tešla. Maltoje kiaulienoje neradau svogūno, kuris, mano nuomone, ten privalo būti, jei čeburekas gaminamas pagal klasikinę receptūrą. Nebent svogūnas buvo sublenderiuotas iki skystos masės ir dėl perdėto prieskonių kiekio maltoje mėsoje jo aš nepajutau. Po kelių kąsnių maltos mėsos, aš ją iškrapštęs palikau lėkštėje.
Tai ne tas darinys, kuris galėtų puikuotis brangiuose čeburekuose.
Ir morkos maltoje mėsoje. Noriu tikėti, kad tai jūsų speciali baro receptūra, o ne prieskoniai „Vegeta“, bet būčiau linkęs manyti, jog tai patiekalus gastronomijos „šedevrais“ daranti „Vegeta“.
Čeburekas su jautiena ir sūriu – 10,00 €ur
Sūnui valgytas čeburekas su jautiena ir sūriu pasirodė per riebus, tai jis net pusės nesuvalgė. Aš paskanavęs jautienos gabaliuką pasakiau jam, kad mėsoje yra kremzlių. Jis pasakė, kad pakando ne vieną kremzlę, tik man to nesakė.
Vištienos sultinys – 2 €ur
Jei reiktų lažintis, iš ko buvo gamintas vištienos sultinys, tai statymą daryčiau tikrai ne nuvirtos vištienos naudai, o savo balsą atiduočiau sintetiniams vištienos sultiniams, nes per daug jau intensyvus sultinio poskonis.
Jei mano spėjimas teisingas, tai pasistenkite mažiau dėti sultinio miltelių.
Reziumuoju. Už marketinginį sprendimą – mases prisivilioti čeburekų dydžiu – riebus 5/5.
Už skanią čeburekų tešlą – toks pat aukštas įvertinimas.
Už prastą čeburekų įdarą – 1/5.
Už aptarnavimą – 4/5, nes mūsų net nepasiteiravo, kodėl palikome tiek daug čebureko.
Tad bendras vertinimo balas – 3/5.
Baigdamas noriu pasakyti, kad man labai gaila tų žmonių, kurie stovi eilėje po kelias valandas ir vėliau gauna kažką panašaus į tai, ką gavome mes. Eiliniai čeburekai, kurie tik šiek tiek didesni, nei prekiauja bet kuri kita čeburekinė Lietuvoje.
Tiek mokėti už tokį čebureką, mano nuomone, yra brangu net kurorte.
10 €ur už 100 g tešlos ir 150 g mėsos, mano akimis, yra kosminiai pinigai. Paklausite, iš kur žinau tikslią išeigą? Atsakymas būtų toks – nebijokite bendrauti, ir aptarnaujantis personalas papasakos viską.
Mes už du čeburekus ir gėrimus sumokėjome 30 €. Man asmeniškai, tai didelė pinigų suma net kurorte.
HD Restobaras
Ošupio tak. 2h, Šventoji
Riebus katinas buvo užsukęs ir į Palangą ir štai kokius įspūdžius aprašė: Riebus katinas: į šį barą Palangoje neikit tik dėl vienos priežasties
Na o jei esate labai išalkę, Riebus katinas turi ką parekomenduoti: Riebus katinas apie kavinę pajūryje: po šios apžvalgos čia nusidrieks eilės – visi norės XL dydžio porcijų
Daugiau Riebaus katino apžvalgų: