Orijus šios kelionės bendrakeleivę Rūtą pristatė kaip vieną mylimiausių savo dainininkių ir turinčią vieną gražiausių balsų Lietuvoje.

„Mano darbas toks, kad dažnai keliauju. Lietuvą kiaurai išilgai esu išnaršiusi, bet čia, kur dabar važiuojame, dar nebuvau, – kalbėjo Rūta. – Po pasaulį taip pat kažkiek keliauju, pastaruoju metu vis daugiau. Labai mėgstu Ispaniją.“

Šilalės Šv. Pranciškaus Asyžiečio bažnyčia, Šilalės miestas

Orijaus ir Rūtos automobilis sustojo pačiame Šilalės centre. Abu prisipažino, kad čia lankosi pirmą kartą.

„Šilalė nėra tarp lankomiausių Lietuvos miestų, nėra ir pagarsėjusi kaip atostogų vieta. Visgi ji labai lengvai pasiekiama važiuojant tiek iš Vilniaus į Klaipėdą, tiek atgal, nes yra prie pat autostrados, – pristatė O. Gasanovas. – Būsime visiems pavyzdys, jog čia galima atostogauti. Norime iš čia pasiimti viską, kas įmanoma.“

Naršydami po miestą, jie vis užklausdavo praeivių, kur Šilalėje geriausia pavalgyti, ir visi atsakydavo vieningai – restorane „Meldai“. Būtent čia Orijus su Rūta ir atvyko.

„Tai yra atostogų vieta. Jei pažiūrėsite, per vieną langą matosi Venecija, per kitą – tikras Lietuvos kaimas“, – šypsodamasis sakė restorano šeimininkas Tadas.

Jau patiekus užkandžius, Orijus ir Rūta iš karto susižavėjo, kaip atrodo maistas.

„Nedideliame miestelyje gauname sostinės lygį“, – stebėjosi Rūta.

Visgi ji labai lengvai pasiekiama važiuojant tiek iš Vilniaus į Klaipėdą, tiek atgal, nes yra prie pat autostrados.

Vienoje iš lėkščių buvo bulvių salotos su karšto rūkymo skumbre, kitoje – menkės kroketai. Tuomet jų laukė kreminė morkų-salierų sriuba su tigrinėmis krevetėmis, brandintas kiaulienos nugarinės kepsnys su kaulu ir traiškytomis keptomis bulvėmis bei marinuotomis daržovėmis, menkės filė su feta ir moliūgų piurė.

„Labai gerai. Lyg vidury miško sėdėtum ir valgytum, taip viskas žalia. Skonių jūra“, – gyrė Rūta.

„Man labai patinka, kai maistas atrodo gražiai, o ir tikrai skanu, – džiaugėsi Orijus. – Tu pasižiūrėk – galima vežti per visą Lietuvą ir pasakoti, kokio čia lygio indai bei maistas.“

Tadas Orijui atskleidė, kad dažniausiai restorane valgo Šilalės turistai, taip pat itin daug užsuka važiuojantys žmonės iš autostrados.

„Jei nori gerai pavalgyti ne degalinėje, užsuki čia. Tai gali būti tokia tarpinė stotelė. Aukščiausio lygio pakelės restoranas“, – kalbėjo O. Gasanovas.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus atostogos Lietuvojelaidoje.