Dar vienoje kelionėje po Lietuvą Orijus pristatė šios kelionės draugę – savo buvusią kolegę, dainininkę Viktoriją, su kuria, kaip pats sakė, turėtų būti labai linksma.

„Koks oras, kokia nuotaika! Šiandien mūsų tikslas, kaip ir ankstesnėse kelionėse, parodyti, kad visi Lietuvos miestai gali būti tinkami atostogoms – Rokiškis taip pat“, – kalbėjo O. Gasanovas.

Restoranas „Pupelė“

Kelionę po Rokiškį Orijus siūlo pradėti nuo paties miesto centro – Nepriklausomybės aikštės, kuri jam atrodo išties išskirtinė.

„Net nesitiki, kad Lietuvoje yra toks senamiestis. Tie namai, kolonos – vau. Tikrai įspūdinga, gražiai sutvarkyta“, – stebėjosi Viktorija.

„Krenta į akis, kiek daug čia gražių, senovinių pastatų. Man primena mažą Vokietijos ar Airijos miestelį. Kiekvienas namas išskirtinis, gerai išlaikytas“, – antrino O. Gasanovas.

Aktyviai tyrinėjant naujas vietas, būtina paragauti ir skanaus maisto. Šiai dienai Orijus bei Viktorija pasirinko restoraną „Pupelė“.

„Darome viską, ką galime geriausio. Čia dirba ir šeima, ir giminės, ir draugai“, – sakė restorano šeimininkė Laura.

Restoranas „Pupelė“

Kaip pirmą patiekalą Viktorija užsisakė šaltą ispanišką sriubą, o Orijus išbandė sūdytų lašinių ir vytinto kumpio karpačą.

„Pats lašinių neperku, bet, jei man juos paruošia ir papjausto, dievinu“, – pripažino O. Gasanovas.

„Tu juokauji! Šiurpas nuėjo, kaip skanu“, – paragavusi gyrė V. Vyšniauskaitė.

Restoranas „Pupelė“

Tuomet atėjo eilė kitiems valgiams – šonkauliams ir žuviai su bulvėmis.

„Dėl šių šonkaulių Rokiškis yra išprotėjęs, – pristatė Orijus, o tuomet jų paragavo. – Jie tikrai verti miesto garbės vardo.“

„Tikrai labai skanu“, – pridūrė Viktorija.

Dar viena meniu žvaigždė – kreivabudės, kurias, anot Orijaus, restoranas perka iš vietinio ūkio. Tuo metu Viktorija skanavo salotų su krevetėmis.

„Grybų mėgėjai privalo čia važiuoti. Tiek daug skonio, sultinga“, – įvertino Orijus.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus atostogos Lietuvojelaidoje.