Kaip aiškino Orijus, pagrindinis dalykas, ką jis gali pasakyti apie Kaišiadoris – kad tai yra miestas tarp Vilniaus ir Kauno.

„Tiesa, patys gyventojai save vadina centru, o Kaunas bei Vilnius yra priemiesčiai“, – kalbėjo O. Gasanovas.

„Daugiausia, ką kol kas žinau apie Kaišiadoris, yra nuoroda į Brazauskų namus, – šypsojosi Justinas. – Net nesu tikras, ar esu čia kažkada buvęs, bet galėčiau įsivaizduoti atostogas. Jei man norisi ramybės, važiuoju ten, kur mažiau žmonių. Mėgstu pabūti vienas, su mažesne kompanija.“

Restoranas „Centro picerija“

Turas po miestą prasidėjo nuo Gedimino gatvės, kurioje, anot Orijaus, yra viskas – pramogos, žmonės, judėjimas.

„Čia kaip Laisvės alėja Kaune ar Gedimino prospektas Vilniuje. Eisime patikrinti, ką veikti atvažiavus“, – sakė O. Gasanovas.

Vienas iš svarbiausių dalykų keliaujant – skanus maistas. Orijus rado tarp vietinių gerai žinomą restoraną „Centro picerija“, kuris veikia jau 19 metų.

„Man ypatingai svarbu valgyti. Su metais pradėjau labai jausti, kai esu nepavalgęs, o anksčiau to nepastebėdavau. Pasidarau piktas“, – juokėsi J. Jarutis.

„Šiame restorane yra ne tik picos – tai yra vieta, siūlanti unikalų kaišiadorietiškų patiekalų meniu“, – pristatė Orijus.

Restoranas „Centro picerija“

Įkūrėja Loreta svečiams stalą nukrovė įvairiausiais patiekalais – pasiūlė išbandyti tiek jų firminę picą, tiek mažiau kam žinomų vietinių skanumynų.

„Čia yra blynai su minkštai keptu kiaušiniu – imi rankomis, dažai į kiaušinį ir spirgučius“, – aiškino Loreta.

„Labai gerai! Tai yra angliškų pusryčių konkurentas ir taip man net skaniau“, – pagyrų negailėjo O. Gasanovas.

„Man patinka“, – antrino Justinas.

Restoranas „Centro picerija“

Tuomet atėjo eilė kitam patiekalui – šoninei su bulvėmis ir svogūnais.

„Tai yra skrudinta šoninė, skrudinti svogūnai, šviežios bulvės. Prie šio patiekalo žiemą dar siūlome raugintus kopūstėlius, o dabar – šviežias daržoves“, – vardijo Loreta.

Desertui visi gavo žagarėlių, kas sukėlė malonią nuostabą, mat yra mažai restoranų, siūlančių šį skanumyną.

Daugiau žiūrėkite naujoje „Orijaus atostogos Lietuvojelaidoje.