Neliūdėkite, Booking.com, pasaulinis viešnagės vietų ir keliautojų tinklas, remdamasis keliautojų atsiliepimais* iš daugiau nei 1,4 milijono apgyvendinimo įstaigų ir 120 000 vietovių sudarė šį lankytinų miestų sąrašą kiekvienam alaus mėgėjui, rašoma pranešime spaudai.
Štai geriausios vietos Europoje paragauti šio gėrimo:
Bambergas, Vokietija
Alų įsimylėjęs Bambergas gali pasigirti didžiausia aludarių koncentracija pasaulyje. Jiems visiems galioja Reinheitsgebot – 500 metų senumo Bavarijos įstatymas, reglamentuojantis alaus grynumą ir nustatantis, kad alų galima virti tik iš vandens, salyklo, mielių ir apynių. Viešėdami Bamberge, galite paragauti vietinio „Rauchbier“ – tiršto, dūmų aromato ir labai įdomaus skonio alaus. Bambergas taip pat gali pasigirti į UNESCO paveldą įtrauktu vaizdingu senamiesčiu.
Pilzenas, Čekija
Pilzenas yra meistriškų aludarių centras jau nuo 1842 m., kai pirmą kartą buvo išvirtas pilsnerio šviesusis alus. Šiandien svečiai gali apsilankyti istorinės „Pilsner Urquell“ alaus daryklos rūsiuose ir paragauti šviežio alaus tiesiai iš statinės.
Brno, Čekija
Čia įsikūrusi „Starobrno“ gamykla (dabar priklausanti „Heineken“) yra dar viena puiki vieta paragauti pasaulinio lygio alaus. Ragaukite ležák (klasikinis šviesusis alus) arba černé (tamsus, salyklinis) mėgaudamiesi šurmuliuojančia aplinka prie Šv. Jokūbo bažnyčios. Nepamirškite apžiūrėti miesto, pasivaikščioti po žymias vietas ir skaniai pavalgyti.
Briugė, Belgija
Nuo trapistų vienuolių verdamo alaus ir tamsaus porterio iki išraiškingojo apynių tripelio ir vaisinio kriek – Belgijoje rasite stulbinamą kiekį alaus skonių ir stilių. Iš Briugės kilusio lambiko alaus galėsite paragauti kiekviename vietiniame bare, kaip ir šimtų kitų alaus rūšių. Šurmuliuojančiame bare „Cafe ‘t Brugs Beertj“ rasite didžiulę belgiško alaus kolekciją. Booking.com keliautojai taip pat rekomenduoja aplankyti šį miestą dėl jo skanaus maisto, įdomios istorijos ir daugybės turistinių objektų.
Levenas, Belgija
Levene įsikūrusi „InBev“ – didžiausia pasaulyje alaus darykla, kurioje siūlomų amatininkų verdamų alaus rūšių tikrai daug. Populiariausios rūšys yra „Ochtend Kriek“, „St. Adriaansbier“ ir „Nostra Domus“. Tačiau, kai turite tiek pasirinkimų, geriausia traukti tiesiai į Senąjį turgų ir paprašyti vietinių patarimo.
*Šios kelionių kryptys buvo geriausiai įvertintos Booking.com svetainės vartotojų pagal paieškos žodį „alus“. Visos kryptys turėjo bent 500 teigiamų įvertinimų.