Alus

322 straipsnių

Alus – silpnas natūralus alkoholinis gėrimas. Stiprumas 2,5-12 % alkoholio tūrio. Gaminamas fermentuojant mielėmis miežių, kartais – kitų grūdų (kviečių, ryžių) salyklą. Skoniui pagerinti į alų dedama apynių ir kitų prieskonių. Stiprumui padidinti – cukraus, kartais – medaus.

Parengė Volfas Engelman

Gėrimų gamintojui „Volfas Engelman“ suteiktas vienas svarbiausių pramonės maisto saugos ir kokybės įvertinimų – aukštesniojo lygio (angl. Higher Level) IFS Food sertifikatas su 96,66 proc. balu, kuris skiriamas tik griežčiausius maisto saugos ir kokybės reikalavimus bei aukštą vidinių procesų lygį a...

2025.02.20 10:06
Parengė Volfas Engelman

Jo Karališkoji Didenybė Bavarijos princas Luitpoldas yra retas, tačiau jau įprastas svečias Lietuvoje. Kaltenbergo pilies alaus daryklą „König Ludwig Schlossbrauerei Kaltenberg“ jau 70 metų valdantis monarchas ketvirtadienį lankėsi Kaune ir su „Volfas Engelman“ generaliniu direktoriumi Mariumi Horba...

2024.09.20 13:05
Švyturys-Utenos alus

Vartotojų apklausą atlikusi Šveicarijos sertifikavimo organizacija „Icertias“ „Švyturys-Utenos alus“ daryklos nealkoholinį alų antrus metus iš eilės įvertino aukščiausiu kokybės sertifikatu QUDAL (angl. top quality medal). Didžioji dalis apklaustųjų „Švyturį“ įvardijo kaip kokybiškiausią nealkoholin...

2024.08.01 09:56
Accenture

Informacinių technologijų bendrovės „Accenture“ Baltijos šalių padalinys vienam didžiausių Europos alaus gamintojų sukūrė mobiliąją nuotraukų analizės programėlę su integruotu dirbtiniu intelektu. Su šia programėle gamintojas daugiau nei 25-iose šalyse gali valdyti klientams patiekiamo alaus kokybę....

2024.06.20 10:11

Japonijoje pradedama statyti pirmoji lietuviško alaus gamykla, planuojama, kad tokių gamyklų visoje Azijoje bus 11. Šiais metais pradedamas ir pramoninių kiekių ledų eksportas. Japonai ne tik importuos lietuviškus ledus, jie taip pat perkėlė į mūsų šalį vieną iš savo gaminamų ledų linijų. Praėjusiai...

2024.05.09 14:20