Įėjimas į restoraną išties magiškas, tarsi tropinė triušio olos iš „Alisos stebuklų šalyje“ versija. Svečiai medine prieplauka keliauja mažo nendrėmis dengto paviljono link, vėliau leidžiasi žemyn tamsiais spiraliniais laiptais. Jų apačioje yra „Ithaa“ – iš esmės permatoma nedidelė dėžė, vos devynių metrų ilgio ir penkių metrų pločio, kurioje vienu metu telpa tik keturiolika valgytojų. Anapus stiklo plaukioja visų įmanomų spalvų ir formų žuvys. Laimingiausi restorano lankytojai gali išvysti vėžlius, dygliauodeges rajas ar net ryklius.
2005 metais atidarytas „Ithaa“ (pavadinimas reiškia „perlų motina“) buvo vienas pirmųjų restoranų po vandeniu ir pirmas pasaulyje, pastatytas vien iš stiklo. Turint omenyje tai, kad Maldyvuose apstu prabangių viešbučių, šis restoranas „Conrad Rangali Maldives Island“ kurortą akivaizdžiai išskiria iš kitų, jau nekalbant apie tai, kad tai yra išskirtinai ambicingas sumanymas.
Visa 175 tonų sverianti konstrukcija buvo pastatyta Singapūre ir po kelių mėnesių laivu nugabenta ir ant plieninių kojų nuleista į jūros dugną. Prižiūrėti šį restoraną yra nelengva, vien jau dėl to, kad stiklą tenka valyti kiekvieną dieną.
Ką užsisakyti
Žuvį, nebent jaustumėte kaltę valgydami ją jos seserų akivaizdoje. Visa žuvis sugauta vietoje, laikantis ekologinės pusiausvyros principų – meškerėmis (žvejyba tinklais Maldyvuose yra draudžiama).
Geriausias patiekalas yra vienas paprasčiausių – kasdien vis kita „rifo žuvis“, pavyzdžiui, rifų ešerys ar akmeninis ešerys, pateikiami kepti ant grotelių su skrudintais lapiniais kopūstais ir pikantiška koše.
Virėjų komandai vadovauja Italijoje gimęs virtuvės šefas Marco Amarone, kuris dirbo visur, pradedant Filipinais ir baigiant Bermudais.