Restoranų biznyje bėda yra ta, kad nėra norinčių dirbti aptarnavimo srityje (per gerai gyvena), o tie, kas gal ir norėtų aptarnauti, visiškai nesugeba to padaryti.

Tačiau didžiausia tragedija yra tokia, kad daugelis restoranų savininkų yra dvasiniai kolūkiečiai, kurie neturi nė mažiausio supratimo, kas yra aptarnavimas ir kad padavėjas nėra lėkščių nešiotojas nuo virtuvės prie staliukų.

Kadangi Lietuvoje buvo išdraskyti kolūkiai, sugriauta sovietinė ekonomika ir suniokotas Tarybų Lietuvos laikais sukurtas mokslas ir švietimas, tai restoranams, kavinėms ir koldūninėms teks savo darbuotojus dresuoti patiems, patinka jiems tai ar nepatinka.

Šie patarimai remiasi užsienio restoranų patirtimi, kur jie sugeba viską daryti gerai, nes yra protingi užsieniečiai.

1. Skysčių pylimas ir pildymas į stiklinę