Pagal sutartį K. Kemzūra vadovaus Latvijos rinktinei iki 2009 metų Europos pirmenybių pabaigos.

„Šį pasiūlymą buvo nelengva priimti, - interviu BNS sakė Lietuvos krepšinio specialistas. - Nugalėjo smalsumas, didelis noras kažką nuveikti su jauna ir perspektyvia komanda. Tai man dar vienas naujas iššūkis.“

Kalbėdamas apie galimybes dirbti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės trenerių štabe K. Kemzūra prisipažino, kad nugalėjo noras dirbti savarankiškai.

„Lietuvos rinktinės štabas jau pilnai suformuotas ir nenorėčiau pretenduoti į kieno nors vietą. Širdis lieka Lietuvos rinktinėje, tačiau tikiu, kad lietuviai nesupyks ir supras teisingai, jog nugalėjo noras dirbti vyriausiuoju treneriu.“

Lenkijoje vyksiančiose 2009 metų Europos pirmenybėse Latvijos krepšininkai B grupėje žais su Rusijos ir Vokietijos komandomis bei kvalifikacinį turnyrą laimėjusia ekipa.

„Žinau, kad lengva nebus, varžovai labai pajėgūs. Bet tikiu komanda ir, galvoju, kad sėkmės atveju bandysim patekti į kitą varžybų etapą“, - apie Latvijos rinktinės galimybes Senojo žemyno pirmenybėse BNS teigė K. Kemzūra.

Primename, kad anksčiau LBS valdyba, vertindama Latvijos rinktinės startą Europos čempionato kvalifikacijos varžybose, pažymėjo, kad vyriausiojo šalies trenerio Nenado Trajkovičiaus vadovaujama komanda savo užduotį įvykdė. Visgi LBS valdyba tuomet pamanė, kad „Latvijos vyrų krepšinio rinktinei reikalingas specialus trenerių kolektyvas ir vietos krepšinį gerai išmanantis vyriausiasis treneris, kuris krepšininkams būtų autoritetas“, todėl imta ieškoti kito trenerio.

Pradžioje LBS svarstė aštuonias kandidatūras, vėliau kandidatų skaičius sumažėjo iki penkių, kol galiausiai liko tik trys LBS reikalavimus labiausiai atitinkantys kandidatai.

Į rinktinės stratego postą be K. Kemzūros pretendavo kitas Lietuvos krepšinio specialistas Jonas Kazlauskas, bei moterų Maskvos CSKA ekipos treneris latvis Gundaras Vėtra.

K. Kemzūra neseniai pasitraukė iš Maskvos klubo „Chimki“ vyriausiojo trenerio pareigų. 2002–2006 m. jis dirbo trenerio asistentu tokiuose klubuose kaip Vilniaus „Lietuvos rytas“, Sankt Peterburgo „Dinamo“ ir Trevizo „Benetton“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją