Pastaruosius penkiolika metų „Les Bleus“ į pergales vairavęs Vincentas Collet pasibaigus sutarčiai traukiasi iš ilgai užimtų pareigų.

Savo vardą pateisinęs Vincentas su prancūzais laimėjo du olimpinius sidabrus (2021 m. Tokijuje ir 2024 m. Paryžiuje), dvi pasaulio pirmenybių brozas (2014 ir 2019 m.) ir keturis Europos čempionato apdovanojimus – aukso (2013 m.), sidabro (2011 ir 2022 m.) bei bronzos (2015 m.).

Favoritais vyriausiojo trenerio poste pakeisti V. Collet yra įvardijami Fredericas Fauthoux iš Breso Burgo JL ir Kenny Atkinsonas iš Klivlando „Cavaliers“, kuris buvo rinktinės trenerių štabe ir Paryžiuje.

Primename, kad jame prancūzai tik po atkaklios kovos finale ir užsiliepsnojusio snaiperio Stepheno Curry surengto šou jo pabaigoje 87:98 nusileido titulą apgynusiems JAV krepšininkams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją