C grupės mače Lilio mieste JAV ekipa 110:84 (25:20, 33:29, 26:16, 26:19) susitvarkė su komanda, kuri buvo laikoma viena iš pretendenčių įkasti olimpiniams čempionams – Nikola Jokičiaus vedama Serbija (0-1).

Serbai susitikimą pradėjo užtikrintai – 10:2, bet amerikiečiai jau pirmojo kėlinio viduryje išsiveržė į priekį ir daugiau nė karto neatsiliko. Netrukus jie spurtavo 13:0 ir susikrovė dviženklį pranašumą. Galutinai iniciatyvą į savo rankas amerikiečiai paėmė laimėję trečią kėlinį 26:16 bei susikrovę triuškinantį pranašumą – 86:65.

Įspūdingai žaidęs Kevinas Durantas per pirmą mačo pusę sukratė 21 tašką per 9 minutes, realizuodamas visus aštuonis metimus iš žaidimo, įskaitant penkis tritaškius. Antroje susitikimo pusėje puolėjas tepridėjo du taškus, bet didesnio indėlio užsikūrusiai JAV rinktinei ir nereikėjo.

Paskutines oficialias rungtynes 35-erių K. Durantas buvo sužaidęs balandžio 29-ąją ir dėl traumos praleido visą JAV kontrolinių rungtynių ciklą. Vis tik žengęs į aikštę jis iš karto liepsnojo.

„Jaučiausi gerai, komandos draugai sukūrė man erdves metimui. Žinojau, kad gausiu kažkiek minučių ir buvau labai sujaudintas dėl to. Mano plaučiai vis dar turi įprasti prie lakstymo aikštėje, tai buvo pirmosios rungtynės nuo NBA atkrintamųjų.

Krepšinį žaidžiu visą gyvenimą, galiausiai tai krepšinis. Reikia sekti žaidimo planą, padėti komandos draugams ir būti agresyviam. Pasakiau treneriui, kad darysiu viską, ką reikia ir prisitaikysiu“, – po mačo kalbėjo pats pergalės kalvis, kilęs nuo suolo.