Aurelijus Pukelis ir Šarūnas Vingelis kartu su Marijumi Užupiu bei Modestu Kumpiu pradėjo pasirodymą turnyre Šveicarijoje.

Raudondvario „Hoptrans“ ekipai atstovaujantys krepšininkai pirmajame C grupės mače 21:17 pranoko Barselonos krepšininkus.

Ispanai buvo priartėję iki 3 taškų – 15:18, bet M. Užupio tritaškis ir Š. Vingelio prasiveržimas uždarė visus klausimus šiose rungtynėse.

Visgi antrose rungtynėse Lietuvos klubas 18:20 nusileido Paryžiaus ekipai, kurioje rungtyniauja ir du olimpinių žaidynių sidabro medalio laimėtojai – Julesas Rambaut ir Franckas Seguela.

Šis pralaimėjimas nesutrukdė „Hoptrans“ žengti į ketvirtfinalį. Tai užtikrino Paryžiaus trijulės pergalė prieš Barselonos krepšininkus – 22:20.

Lietuvos ekipa užėmė antrą vietą C grupėje ir ketvirtfinalyje susitiks su A grupės nugalėtoju Duseldorfo klubu.

Šįsyk, kaip ir visuose „Masters“ serijos turnyruose, kovojama dėl 132 tūkst. dolerių siekiančio prizinio fondo. Nugalėtojams atiteks 40 tūkst. piniginis prizas.

Taip pat turnyre dalyvauja dar kelios pirmajam reitingo dešimtukui priklausančios komandos iš Austrijos, Šveicarijos ir Serbijos. Į Lozaną atvyks ir Kandavos ekipa iš Latvijos, taip pat savo sudėtyje turinti savo rinktinės duetą – Francį Lacį ir Zigmarą Raimo.

Šiuo metu raudondvariečiai bendroje sezono įskaitoje žengia penkti. Ši pozicija garantuotų patekimą į sezono finalą, į kurį patenka geriausių komandų dvyliktukas. Be artimiausio turnyro šiemet numatyti dar bent devyni „Masters“ turnyrai ir tiek pat „Challenger“ serijos turnyrų, kuriuose kovojama ne tik dėl patekimo į „Masters“ varžybas, bet ir dėl apvalaus 50 tūkst. dolerių prizinio fondo.

Sezono didžiajame finale prizinis fondas siekia 222 tūkst. dolerių, iš kurių 60 tūkst. keliauja nugalėtojams. Negana to, bent dešimtyje „Masters“ turnyrų sudalyvavusios ekipos, kurios prieš finalą bus įskaitos aštuntuke, taip pat išsidalins papildomus 222 tūkst. dolerių

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją