Steve’o Kerro auklėtiniai Abu Dabyje, Jungtiniuose Arabų Emyratuose, užtikrintai 105:79 (28:28, 31:17, 24:13, 22:21) pranoko Serbijos krepšininkus su triskart NBA lygos sezono MVP pripažintu Nikola Jokičiumi priešakyje.

Lygi kova aikštėje tęsėsi beveik du kėlinius – 40:40. Vis dėlto antro ir trečio ketvirčio sandūroje amerikiečiai surengė įspūdingą spurtą 31:5 ir susikrovė solidžią persvarą – 71:45, kurios skirtingai nei prieš tai vykusiuose mačuose nebeišbarstė.

Nugalėtojams, kuriems ir vėl nepadėjo negaluojantis Kevinas Durantas, Stephenas Curry parūpino 24 taškus (6/9 tritaškiai).

Puikią formą demonstruojantis aukštaūgis Bamas Adebayo pridėjo 17 (3/5 tritaškiai, 8 atk. kam.), Anthony Edwardsas – 16, o LeBronas Jamesas – 11 taškų. Joelis Embiidas pasižymėjo 8, o Anthony Davisas – 7 taškais ir net 6 blokais.

N. Jokičius atsakė 16 (6/19 metimai iš žaidimo, 11 atk. kam.), Aleksa Avramovičius – 14, Filipas Petruševas – 11, Ognjenas Dobričius – 10, o Vasilijė Micičius ir Marko Guduričius – 8 taškais.

Serbai vertėsi be Bogdano Bogdanovičiaus, Ognjeno Jaramazo ir Nikolos Milutinovo.

Beje, vienas iš susitikimo teisėjų buvo lietuvis Gediminas Petraitis.

Pirmame draugiškame susitikime Las Vegase amerikiečiai 86:72 įveikė Kanadą, o antrajame Abu Dabyje, JAE, turėjo vargo su Australija, kurią palaužė tik 98:92.

JAV vyrams liko dar dvi repeticijos – tame pačiame Abu Dabyje su Pietų Sudanu ir Londone su Vokietija.

Keturiskart paeiliui olimpinių aukso medalių savininkai JAV vyrai savo kelią Prancūzijoje pradės C grupėje kartu su pasaulio vicečempione Serbija, po 20 metų tylos grįžtančiu Lietuvą eliminavusiu Puerto Riku ir debiutantu Pietų Sudanu.

Įdomu, kad amerikiečiai ir serbai tarpusavyje susikaus jau pirmajame ture.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)