Serbijos rinktinė trečiadienį Paryžiaus žaidynėse C grupėje įsirašė pirmąją pergalę – 107:66 (24:12, 28:23, 27:16, 28:15) sutrypė be laimėjimų liekantį Puerto Riką.

Pirmame mače serbai nusileido JAV (84:110), tad pasigerinti taškų skirtumą buvo svarbu dėl galimos padėties turnyrinėje lentelėje.

Pergalę įvairiapusiškai kalęs N. Jokičius vos per 23 minutes pelnė 14 taškų (5/7 dvit., 4/5 baud.), atkovojo 15 kamuolių, atliko 9 rezultatyvius perdavimus ir surinko 34 naudingumo balus.

Aukštaūgiui trūko vieno tikslaus perdavimo iki to, kas jam įprasta žaidžiant NBA – trigubo dublio. Tai būtų vos ketvirtas toks atvejis žaidynių istorijoje. Anksčiau tą pasiekė tik Luka Dončičius, LeBronas Jamesas ir Aleksandras Belovas.

Tačiau 29-erių centras nebuvo nusiteikęs vaikytis šlovės – ant suolo sėdo baigiantis trečiam kėliniui ir daugiau nuo šio nepakilo.

Kaip ir po pirmųjų rungtynių su JAV, taip ir dabar didžiausia serbų žvaigždė nesutiko bendrauti su žiniasklaida – net ir tautiečiais. Kol pats N. Jokičius tyli, už jį prabilo kiti rinktinės nariai, atmetę variantą, kad centras būtų grįžęs ant parketo medžioti paskutinio rezultatyvaus perdavimo.

Filipas Petruševas

„Išgirdome tai iš kažkurio sirgaliaus, kuris treneriui rėkė, kad sugrąžintų jį į aikštę. Bet manau, kad jam pabodo girdėti kalbas apie statistiką. Jis dominuoja ir tikrai žaidžia ne dėl jų“, – nusijuokė gynėjas Bogdanas Bogdanovičius.

13 taškų surinkęs gynėjas tik nusijuokė sulaukęs klausimo ar rinktinės treneris Svetislavas Pešičius svarstė tokią idėją.: „Ne, tikrai netikiu.“

Per karjerą NBA N. Jokičius yra surinkęs 148 trigubus dublius.

„Nemanau, kad jam tai rūpi. Galbūt karjeros pradžioje apie tai ir pagalvodavo, bet tokia statistika jam – įprasta“, – sutiko Šarūno Jasikevičiaus auklėtinis Stambule Marko Guduričius.

Tą patį patvirtinęs Filipas Petruševas išsiplėtė apie tai, ką komandai suteikė N. Jokičiaus sugrįžimas. Jis praleido prieš metus vykusį pasaulio čempionatą, kuriame serbai iškovojo sidabrą. Su vyru rinktine jam tai yra ketvirtas didysis čempionatas karjeroje.

„Mes tiesiog turime žaisti per jį ir Nikola mus suranda. Jeigu varžovai netaiko dvigubos gynybos prieš jį, jis pelnys taškus. Kai taiko, atsiranda daug erdvių kitiems žaidėjams ir mes turime laisvus metimus. Turime labai daug pranašumų, kai jis yra aikštėje. Jokičius pakeičia mūsų komandą drastiškai“, – aiškino F. Petruševas.

Serbija grupių etapą pabaigs šeštadienį, kai susitiks su Pietų Sudanu. Puerto Riko dar laukia kova su JAV.