Afrikiečiai neleido lietuviams ant parketo pasijusti lyg San Chuano paplūdimyje – toli gražu.

Atkaklios ir permainingos lenktynės kulminaciją pasiekė jau finišo tiesiojoje – Lietuva galiausiai laimėjo 97:93.

O Dramblio Kaulo Kranto krepšininkai užsitarnavo nemažai simpatijų.

„Tiesiog kliovėmės kovine dvasia, energija. Kai rimtai kauniesi, ir kamuolys dažniau krenta į krepšį, įgauni daugiau pasitikėjimo savimi. Fiziškumas – mūsų vizitinė kortelė. Taip pat tempas, energija, pastangos. Juk lietuviai – turbūt žymiai techniškesni už mus. Taigi, turime ieškoti kitų būdų, kaip atsakyti.

Vis dėlto Lietuva turi puikių žaidėjų, labai ilgą atsarginių suolą, gerą trenerį. Galiausiai pralaimėjome, ir nėra kuo čiadžiaugtis. Bet dar turime šansų patekti į pusfinalį, bandysime tai padaryti. Kas ten žino, galbūt čia dar susitiksime ir su lietuviais“, – komentavo D. Thompsonas.

Amerikietis, Afrikos valstybės pasą gavęs, kai žaidė Ispanijoje ir dėl to ten nebebuvo laikomas legionieriumi, taip pat atliko 3 rezultatyvius perdavimus ir atkovojo 2 kamuolius.

Tokia statistika – nepaisant fakto, kad į San Chuaną D. Thompsonas atvyko tik prieš tris dienas.

Iš aikštės jis buvo priverstas pasišalinti tada, kai jo komanda dar pirmavo. Į tai pirmiausia ir atkreipė dėmesį D. Thompsonas, kuomet „Delfi“ pasiteiravo jo nuomonės apie teisėjavimą, užkliuvusį ir lietuviams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją