Po nesėkmingo pasirodymo Puerto Rike jau įvyko tam tikros permainos trenerio poste, kuomet rinktinės trenerio vairą paliko Kazys Maksvytis. Naujasis rinktinės vedlys paaiškėti turėtų iki spalio 1 dienos po rugsėjo 17 d. įvyksiančių Lietuvos krepšinio federacijos prezidento rinkimų.

Suprantama, jog po ketverių metų neišvengsime pokyčių ir žaidėjų branduolyje – veteranus pakeis ateinanti nauja karta.

Ar Lietuvos krepšinio ateitis šviesi? Pažvelkime į potencialius kandidatus, kurie 2028 m. sieks atvesti Lietuvos rinktinę į Los Andželo olimpines žaidynes.

Gynėjai

Rokas Jokubaitis (bus 27 metai)

Eurolygoje patirties prikaupęs mažeikiškis po ketverių metų turėtų demonstruoti arti pikinio lygio krepšinį. R. Jokubaičiui Puerto Rike vykusi atranka klostėsi sudėtingai. Įžaidėjui sunku buvo išsikovoti didesnes žaidimo minutes Barselonoje, o jo perėjimas į Tel Avivo „Maccabi“ žada tai, jog Rokas ir vėl gaus daugiau žaidybinės praktikos ir terpę progresuoti.

Kasparas Jakučionis (bus 22 metai)

Vienas didžiausių Lietuvos krepšinio šviesulių ir labai džiugu, jog toks žaidėjas yra gynėjų grandyje, kur mūsų rinktinė labiausiai stinga talento.

Kasparas keletą sezonų tobulėjo „Barcelonos“ klubo sistemoje ir jaunimo lygmenyje demonstravo įspūdingus rodiklius. Eurolygos jaunimo turnyre jis rinko po 19 taškų, net 12,7 rezultatyvaus perdavimo, 3,7 perimto kamuolio ir 30,3 naudingumo balo.

198 cm ūgio gynėjas turi puikų aikštės matymą ir geba be papildomų užtvarų susikurti sau metimus. Būtent tokio tipo krepšininko Lietuvos rinktinei ir trūksta. K. Jakučionis kitą sezoną rungtyniaus NCAA čempionate, kur gins Ilinojaus universiteto garbę. 2025 metais Kasparui yra prognozuojamas pirmojo rato šaukimas NBA naujokų biržoje.

Nojus Indrušaitis (bus 22 metai)