Komandos treneris Dainius Novickas teigė, jog į Paryžių vykstama tik aukščiausių tikslų.

„Noriu padėkoti už palaikymą visiems – visam šešetui, kuris aukojo savo laiką. Didelis ačiū. Olimpinėse žaidynėse suprantame, kad nebūsime turistai, o kausimės dėl medalių. Mes žinome dėl ko važiuojame. Sieksime, kad Lietuvos vėliava būtų iškelta aukštai. Lauksime didelio palaikymo turnyre“, – teigė D. Novickas.

„Šiandien esame visi sveiki, gerai pasiruošę, treneriai sudėliojo visą planą. Turėsime kautis iš visų jėgų, varžovai mums pergalių lengvai neatiduos, tad turėsime atiduoti visą save“, – kalbėjo 3x3 rinktinės kapitonas Aurelijus Pukelis.

„Mes tikime savo komanda ir tikrai keliaujame žaisti dėl medalių. Esame trečias reitingas, tad tikrai kausimės dėl aukščiausių tikslų“, – dėl keliamų tikslų pridėjo treneris Novickas.

Rinktinės lauks septyni varžovai grupės etape. Treneris džiaugėsi tokiu formatu.

„Smagu, kad žaisime su visais. Tai leis žinoti tikrą mūsų pajėgumą. Turime dar 7 dienas, laukia ilgas turnyras, tad dėliojamės taip, kad pikas būtų pasiektas turnyro metu“, – teigė jis.

Treneris taip pat išskyrė olimpinių žaidynių favoritus.

„Reitingo lyderiai – serbai, latviai, olandai yra pavojingiausios komandos“, – kalbėjo D. Novickas.

Krepšininkai kalbėjo apie pikinės formos pasiekimo svarbą.

„Mes tikime savo treneriais, dar nesame nuėmę fizinį pasiruošimą, bet pikinė forma dar tikrai ateis“, sakė Šarūnas Vingelis.

Kapitonas sako, jog dar sunku patikėti, jog laukia debiutas olimpinėse žaidynėse.

„Pirma mūsų treniruotė buvo vasario 1-ą dieną, atrodė labai dar daug laiko, o dabar jau esu susidėjęs lagaminą ir keliausiu į olimpines žaidynes – ima šiurpuliukai“, – džiaugsmo neslėpė A. Pukelis.

Treneriui prieš paskelbiant olimpinį ketvertą reikėjo pasukti galvą. Jam teko atsisakyti Marijaus Užupio ir Dariaus Tarvydo paslaugų.

„Buvo traumų, daug metų sprendžiasi tas ketvertas, bet tikrai nebuvo lengvas sprendimas iš žmogiškos pusės. Aš džiaugiuosi šiuo ketvertu, bet tikrai dėkoju Marijui Užupiui ir Dariui Tarvydui, kurie dirbo su mumis. Jie palinkėjo mums sėkmės ir mūsų santykiai su šiais žmonėmis tikrai liko geri“, – Dainius Novickas.

Paryžiaus olimpinės žaidynės startuos liepos 26-ą dieną ir tęsis iki rugpjūčio 11-os dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją