„Prieš trejus metus olimpiniam ciklui sudarytas susitarimas su treneriu baigėsi. K. Maksvyčio nuomone, rinktinei reikalingas naujas vyr. treneris, ir šis klausimas bus sprendžiamas po LKF prezidento rinkimų“, – informavo LKF generalinis sekretorius Mindaugas Balčiūnas.

Anot jo, susitikimo metu diskutuota apie rinktinės rezultatus ir jų priežastis.

„Detali rinktinės pasirodymo ataskaita bus pateikta Lietuvos krepšinio trenerių asociacijai. Taip pat, atsižvelgiant į olimpinio ciklo rezultatus ir patirtį, bus pateiktos rekomendacijos krepšininkų ir trenerių rengimo efektyvinimui, – kalbėjo M. Balčiūnas. – Šie treji metai buvo kupini emocijų, pergalių, deja, ir pralaimėjimų. Tai – kiekvieno trenerio gyvenimo dalis. Esame dėkingi Kaziui, kad jam vadovaujant rinktinė grįžo į pasaulio krepšinio elitą. Nors nacionalinei komandai ir nepavyko iškovoti didžiausių pergalių, tačiau visada buvome arti to.“

„Čia atėjau turėdamas gerų tikslų, gražių minčių. Turėjau pagrindą – 1992 metais gimusius jaunimo čempionus, kuriuos tikėjausi aplipdyti taip pat medalius nešusiais 1994 metų gimimo kartos žaidėjais.

Prisijungė kiti krepšininkai: Domantas Sabonis, Ignas Brazdeikis, Rokas Jokubaitis, jaunimas – visų turbūt nepaminėsiu. Buvo tikslų grąžinti Lietuvos rinktinę į pergales. Prabėgo trys čempionatai, norėjosi geriau, bet rezultatą turime, kokį turime.

Manau, kad rinktinei reikia pasikeitimo ir naujos energijos. Labai norėčiau padėkoti žaidėjams, kurie renkasi negailėdami savo vasarų. Lietuvos fanams, kurie nežiūri laiko ir savo atostogas leidžia su mumis. Visam trenerių personalui. Noriu palinkėti visiems sėkmės, na, o Lietuvos krepšinis buvo, yra ir bus“, – sakė K. Maksvytis.

Jam vadovaujant oficialiose varžybose Lietuvos rinktinė iškovojo 20 pergalių ir patyrė 8 pralaimėjimus.

47-ių specialistas dirbo 2022-ųjų Europos čempionate, kuriame lietuviai krito aštuntfinalyje, praėjusių metų planetos pirmenybėse, kur užimta šešta vieta, o paskutiniu akordu šį mėnesį tapo olimpinės atrankos turnyras, kurio finale nusileista Puerto Rikui. Olimpines žaidynes Lietuvos rinktinė praleis antrą kartą iš eilės.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją